lauantai 31. tammikuuta 2015

Ruskamekko ja kevätsuunnitelmia

Kaikkien lastenvaateompelusten välissä teki mieli ommella välillä jotain itsellekin. Supersuosittu Ruskamekon kaava on odottanut jo pitkään projektilistallani toteutukseen pääsyä. Ongelmana on lähinnä ollut se, etten ole keksinyt mieleistä kangasta tämän mekon toteutukseen. Lopulta päädyin tekemään yksinkertaisen yksivärisen mekon, joka toivottavasti osoittautuu monikäyttöiseksi.

Materiaalina tässä mekossa on Kestovaippakaupan farkunvärinen talvitrikoo. Ja miten ihanaa tuo kangas onkaan, ehdottomasti uusi lempimateriaalini! Onneksi tätä tuli hamstrattua muutamassa sävyssä, sillä mieleen tulee heti useita potentiaalisia käyttötarkoituksia.

Pikku Piltin Ruskamekon kaava oli sellaisenaan passeli minulle, enkä tehnyt siihen mitään muutoksia. Ihastuin erityisesti yläosaan, joka istuu minulle hyvin. Taidankin soveltaa tästä vielä jonkun paitakaavankin itselleni. 


Toteutin mekon aika lailla ohjeen mukaan, jätin ainoastaan kauluksen kuminauhan pois. Talvitrikoo on aika jämäkkää, varsinkin kaksinkertaisena, joten ajattelin kauluksen pysyvän ryhdissä ilman kuminauhaakin. 


Kiva kaava, ehdottomasti suosionsa ansainnut! Tällä tulen kyllä tekemään muitakin mekkoja ja varmaankin testailemaan erilaisia helmaratkaisujakin. 

Tällä ompeluksella lähden samalla mukaan Kototeko-blogin Sannan Renew mama -haasteeseen, jossa tarkoituksena on ommella lastenvaatteiden sijaan vaihteeksi itselle. Ajattelinkin ottaa tavoitteeksi tehdä itselleni kevään ajan vähintään vaatteen kuussa. Mutta mitä nuo vaatteet sitten ovat? Tässä on hieman ideoita siitä, mikä tällä hetkellä miellyttää silmää. Ensimmäisenä kollaasista varmaankin pomppaavat esiin raidat. Olen ollut jo jonkin aikaa erityisen ihastunut raitakuoseihin ja niitä aion sisällyttää myös kevätompeluksiini. Sinivalkoraitanen joustocollegekangas olisikin erityisen passeli suunnitelmiin, mutta mistäköhän sellainen kävelisi vastaan? Jos olet moista jossakin nähnyt, vinkkaa ihmeessä minullekin. 


Kesämekot ovat myös korkealla ompelulistallani, ja niihin palaan varmasti vähän keväämmällä. Collegejakku sen sijaan päätyy toteutukseen varmaankin pikaisesti, sillä se olisi oiva pari farkkujen kaveriksi kevään työvaatteena. Ja kaikki ihanat kukkakuosit varmaankin löytävät tiensä kauppojen valikoimaan keväämmällä, niitä odotellessa!3 kommenttia:

  1. Tosi kiva mekko! Itselläni sama kaava odottamassa, samaisen asian tiimoilta. Pitäisikin itsekin ostaa enemmän yksivärisiä kankaita, ovat niin paljon monikäyttöisempiä.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen mekko ja väri on kaunis! Talvitrikoo on kyllä ihanan tuntuista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista naiset! Talvitrikoo on tosiaan ihanaa. En ole palellut mekossa lainkaan, vaikka varsinainen vilukissa olenkin. Kuviollisia kankaita on kyllä paljon kivempi ostella, mutta yksiväriset taitavat olla itsellä monikäyttöisempiä :)

    VastaaPoista