tiistai 6. tammikuuta 2015

Kaikki keskeneräiset ompelukset valmiina!

On kiva päästä uusien kankaiden ja mallien pariin heti, kun on sopiva hetki. Yleensä pöydän nurkalla kuitenkin roikkuu aina kasa epämääräisiä keskeneräisiä ompeluksia, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet odottamaan valmistumistaan. Olen syksyn aikana uskollisesti yrittänyt saada noita ompeluksia valmiiksi ja nyt päätin ottaa loppukirin. Pari viimeistä keskeneräistä projektia valmistuivatkin heti vuoden alussa, ja seuraavaksi pääsen ihan uusien ideoiden pariin!

Mutta tässä esittelyyn nuo keskeneräisinä roikkuneet tekeleet. Vanhemmasta Pehemiän Sammalpolku-väristä tuli tehtyä lapselle body koossa 74 cm. Kaavana tässä on Ottobren Sausage dog -body lehdestä 4/2014. En ollut tuota kaavaa aiemmin kokeillutkaan, mutta malli näytti näppärältä, joten pitihän se testata. Leikkasin bodyn reilussa koossa, sillä tällä hetkellä käytössä olevia vaatteita on kyllä neidillä riittämiin. Ja kenties tuon valmistuminen jäikin roikkumaan siksi, kun se ei pääse suoraan käyttöön. Mutta onpahan nyt valmis! Ja kiva tuosta tulikin :)

Bodyn kangas on siis Pehemiältä. Harmaa resori puolestaan on Selialta. Olkapäälle laittamani vihreä neppari on Käpyseltä ja haaraan laitoin teräksenväriset Prymin perusnepparit. Lisäksi haaranepparien tueksi tarvittiin vielä hieman tukikangasta, jota löytyi valmiiksi kotoa.

Rästihommina valmistui myös yksi mekkonen, yllätys.. ;) Tämän norsumekon tein Eurokankaan vihreästä norsukankaasta, joka oli jäänyt jäljelle aiemmista ompeluksista. Piristeeksi laitoin punaiset resorit, jotka ovat Sampsukasta.

Norsumekko on tehty Ottobren 1/2014 Blue orange -luomuvelourmekon kaavalla (kaava nro 13). Tein mekon koossa 74 cm samasta syystä kuin tuon bodynkin, joten se saa vielä odottaa käyttöön pääsyä. Kaava oli kivan simppeli ja lopputulos mukavan näköinen, joten tällä taidan tehdä mekkoja enemmänkin.

Ihanaa, nyt on siis kaikki (!) keskeneräiset ompelukset valmiina ja pää on aivan täynnä uusia ideoita. Vielä kun olisi aikaa niiden toteuttamiseenkin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti