tiistai 3. helmikuuta 2015

Vauvan neulemyssy

Ihastuin tähän norjalaistyyliseen vauvan neulemyssyn ohjeeseen. Se oli mielestäni juuri passeli lakki vauvalle kevään ulkoiluihin. Novita Ipana -lehdessä (malli 36) myssyyn oli ohjeet koossa 46/50-62 cm. Suurensin ohjeen kokoon 68 cm, jotta se mahtuisi neidille koko kevään.

Lankana tässä myssyssä on Novita Bambu vanhan roosan värisenä. Yksi kerä lankaa (50 g) riitti myssyyn hyvin. Puikkoina minulla oli ohjeen mukaisesti sukkapuikot nro 3.

Myssy oli melko simppeli tehdä, kunhan olin muutaman kerroksen jälkeen paikallistanut virheen ohjeessa ja pääsin tekemään myssyä niin kuin pitäisi. Virheen vuoksi nimittäin silmukkamäärä heitti joka kerroksen jälkeen yhdellä, jonka vuoksi seuraavan kerroksen silmukat puolestaan eivät tietenkään täsmänneet. Ohjeiden virheet ovat kyllä mielestäni niin raivostuttavia!


Olin tyytyväinen nättiin myssyyn, kunnes totuus paljastui. Myssy nimittäin ei mahtunut likimainkaan lapsen päähän! Ja tuolla lapsella sentään on pieni pää JA olin suurentanut ohjetta vielä koolla. Malli ei oikein jousta, joten eipä tuota venyttämälläkään sopivaksi saa. Pitää sovitella, jos myssy mahtuisi vaikka jonkun ystävän vastasyntyneen vauvan päähän. Tai sitten tämä saa jäädä odottamaan nukkeleikkejä. Harmi, sillä tuo olisi ollut kiva saada käyttöön. Toki voisin tehdä uuden version vielä isompana, mutta en tiedä kuinka paljon tuota silmukkamäärää oikein pitäisi lisätä, jotta myssy sopisi. Samalla pitää myös ihmetellä, että mahtuuko tuo ohjeen pienin koko 46/50 cm yhdenkään vauvan päähän. No, lankaa jäi vielä, joten ehkä kokeilen bambumyssyn tekemistä jollakin muulla ohjeella. Vinkkaa ihmeessä, jos tiedät jonkun hyvän mallin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. Olen myssyttänyt tuolla ohjeella jo monta omien lasteni pehmolelua ja vähän kavereidenkin lasten leluja. Meilläkin on vasta nukkeaika alkutekijöissään, mutta myssyjä varmasti piisaa.

    Kokeilepas tätä ohjetta, istuu mielestäni paremmin: http://www.sadunlangoilla.blogspot.fi/search/label/Babies

    VastaaPoista
  2. Tuossa on kyllä tosiaan mennyt mitoitus vähän pieleen! Rohkaisevaa silti kuulla, että vika ei ollut vaan mun kyvyissä ;) Tämä tosiaan oli ohjeesta suurennettu versio, joten saattaisi jonkun pikkiriikkisen ihmisen päähän mennä, tai sitten nukelle.

    Kiitos vinkistä, pitääpä koittaa tuota ohjetta joku kerta!

    VastaaPoista