lauantai 3. tammikuuta 2015

Joustofroteehaalari vol. 2

Tein aiemmin meidän neidille joustofroteehaalarin Ottobren Kirahvi-haalarin kaavalla (kaava nro 4 lehdessä 1/2013). Kaava oli kuitenkin sen verran runsasta mallia, että ajattelin tehdä samalla kaavalla vielä kokoa pienemmän haalarin, joka pääsee käyttöön heti.

Tämä yksilö on siis toteutettu koossa 68 cm. Päällikangas on Metsolan Red Wave -joustofroteeta. Vuoreksi laitoin Jätti-Rätistä joskus ostamaani punavalkoista tähtikangasta. Punainen resori puolestaan on Sampsukasta ja punaiset nepparit Käpyseltä.

Joustofrotee-trikoo-yhdistelmällä haalarista tulee mielestäni tosi kivan paksuinen esimerkiksi automatkoille ja hieman lämpimämmille ilmoille esimerkiksi makuupussin sisällä käytettäväksi. Vaikkakaan ompelu ei aina niin helppoa olekaan, esimerkiksi nelinkertaisen resorikanttin ompeleminen näiden kahden kankaan päälle oli paikoittain haastavaa. Myös nepparien saaminen kiinni tuohon kanttiin on melkoisen työlästä, eikä piikkien pituus tahdo riittää pitävän kiinnityksen aikaansaamiseksi. Mutta valmista tuli kaikista pikku haasteista huolimatta :)

Tämä haalari on paljon sopivamman kokoinen kuin edeltäjänsä, mutta leveyttä on kyllä edelleen melko reilusti. Toki haalarin alle on kiva mahtua vähän vaatetta ja pieni väljyys helpottaa pukemista, mutta olisi tuossa silti hieman kaventamisen varaa. Olkoon nyt näin, mutta pitäisi kai sitä jatkossa harkita mittanauhan käyttöä jo leikkausvaiheessa, eikä sokeasti seurata kaavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti