keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Joustofroteemekko

Uusi Ottobre 1/2015 kolahti postilaatikkoon ja tietenkin siitä piti saman tien päästä tekemään joku kiva ja simppeli malli. Kokeiluun valikoitui ensimmäinen kaava, Birdie birdie –jerseymekko. Pitkähihaisia mekkoja en ole hirveästi vielä tehtaillutkaan, joten pitihän tuo malli päästä testaamaan.

Kankaaksi valikoitui talvisempaan käyttöönkin sopiva joustofrotee. Metsolan ihana Sirkushevonen-kangas on ollut kaapissa odottamassa sopivaa käyttötarkoitusta, ja tähän mekkoonhan se sopii vallan mainiosti. Pinkit resorit puolestaan ovat Stoff & Stilin. Mekko on tehty koossa 68 cm.

Mekko oli helppo ja nopea ommella. Ongelmat ilmenivätkin vasta mekon valmistuttua, sillä tekele ei mahtunut lapsen päästä läpi. Toki joustofrotee saattaa olla vähemmän joustavaa kuin kaavoitettaessa ajateltu jersey, mutta tuo pääntie oli siitä huolimatta kyllä aivan nukkekokoa. Jälkikäteen olen kyllä lukenut muiltakin samanlaista palautetta kyseisen kaavan suhteen.

Helppo ja nopea projekti muuttui siis ärsyttäväksi korjailua vaativaksi tekeleeksi. Inhoan korjailutoimenpiteitä yli kaiken, vaikkeivät ne aina edes ole aikaavieviä tai erityisen monimutkaisiakaan. Tässä tapauksessa (kerättyäni kärsivällisyyttäni pari päivää) tein etupuolelle halkion, johon laitoin pienen käsinommeltavan nepparin kiinnitystä varten. Nyt mekko sentään mahtuu jo päästä läpi. Edelleen pääntie on halkiosta huolimatta kuitenkin tiukka, joten kaavoitus on tällä kertaa mielestäni mennyt vähän metsään. Malli sinänsä on kiva ja ehkä käytän kaavaa uudestaankin, mutta hieman erilaisella pääntieratkaisulla varustettuna.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, mä ajattelin huomenna piirtää tähän kaavat meidän neidille (koko 86 cm).

    Mutta kivahan siitä loppujen lopuksi tuli :)

    VastaaPoista
  2. Joko ehdit testata kaavaa? Kyllä tästä lopulta ihan kiva tulikin ja käytössä on ollut ihan lemppari, monta kertaa jo päällä. Pitänee tehdä toinen ;)

    VastaaPoista