torstai 1. tammikuuta 2015

Ikuisuusprojekti on valmis!

Uuden vuoden kunniaksi on aika siirtyä myös uusien projektien pariin. Joulun pyhinä sain nimittäin vihdoin valmiiksi yhden ikuisuusprojekteistani, lapsen villahaalarin. Aloitin tätä jo joskus odotusaikana, mutta monet muut projektit ovat ajaneet tämän ohi. Sain nyt vihdoin ryhdistäydyttyä, sillä ajatelin, että onhan haalari nyt tehtävä valmiiksi ennen kuin se on jo liian pieni!

Tämä neulehaalari on toteutettu Novitan ohjeella lehdestä Syksy 2012 (malli 45). Tein haalarin koossa 80 cm, joten on tässä edelleen reippaasti kuitenkin kasvunvaraa tuolle pienelle neidille.

Raitalankana tässä on Novitan Nalle Luontopolku-lanka, väri on muistaaksen nimeltään Koivu. Yksiväriset langat puolestaan ovat Novita Woolia. Resorit ja miehusta on tehty luonnonvalkoisella, kuvioraita vaaleanvihreällä ja nalleraita vaaleanharmaalla Woolilla. Nallehaalari tietenkin vaati nallenapit, jotka löytyivät paikallisesta pikkuputiikista.

Ohjeen mukaan nalleraidan nalleille olisi kuulunut vielä silmät ja suut, mutta ne jätin tekemättä. Kokeilin nimittäin tehdä niitä parille nallelle, mutta mielestäni ne näyttivät nätemmiltä ilman suita ja silmiä. Ehkä tuo tosin johtui osittain myös haalarin värimaailmasta, vihreäsilmäiset nallet kun näyttivät perin omituisilta. Alkuperäinen ohje on nimittäin ruskean sävyinen ja ruskeasilmäiset nallet varsin söpöjä.

Haalari on mielestäni nätti, ja siksi tähän malliin päädyinkin kaikkien katselemieni joukosta. Ohje kuitenkin oli suoraan sanottuna surkea. Talvi 2012 -lehdessä on on ilmoitettu ohjeeseen useampi korjaus, ja ne kyllä huomioin. Korjausten jälkeenkin ohjeessa oli kuitenkin edelleen lukuisia virheitä ja kuvioita sai laskea ja soveltaa moneen otteeseen, jotta silmukkamäärät yhtään täsmäsivät. Väitänkin, että työn venyminen johtui kyllä osaltaan myös ohjeen huonoudesta.

Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Erityisesti tuo raidallinen Luontopolku-lanka on mieleinen ja sopisi mielestäni hyvin sekä tytölle että pojalle. Ja nyt saankin sitten hyvällä omallatunnolla keskittyä uuden vuoden kunniaksi vaihteeksi uusiin ideoihin. Hyvää uutta vuotta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti