tiistai 9. joulukuuta 2014

Vauvan tumput ja villasukat


Vauvani tarvitsi uudet tumput ja villasukat itselleen talveksi. Ohjeita selailtuani päädyin kutomaan ne Novitan Kevät 2013 –lehdestä (Malli 70) löytyvien ohjeiden mukaan.
Ohje oli simppeli, mutta silti hieman erinäköinen kuin monet ihan perinteiset joustinneuleversiot. Sukkien ja lapasten varsiin nimittäin tuli hieman ruutumainen kuvio, joka joustaa vähän. Nilkan ja ranteen kohta puolestaan on kierrettyä joustinneuletta ja itse kämmen- ja sukkaosa sileää neuletta.
Nilkan ja ranteen ympärille tuli lisäksi kiristysnyörit. Ohjeessa neuvottiin laittamaan nyörien päähän vielä tupsut, mutta ne jätin omista tekeleistäni pois. Todella kivan näköisethän ne olisivat, mutta sen jälkeen sukat eivät mahtuisi kenkiin ja lapasetkin lienevät helpommat pukea ilman tupsuja. Omissa nyöreissäni onkin päissä vain solmut.Lankana näissä sukissa ja lapasissa on Novita Wool, joka on mielestäni kivan paksuinen pikkulapsen asusteisiin. Tein tumput ja lapaset vaaleanpunaisella langalla (väri 516) ja nyörit vaaleanharmaalla (väri 443), jota oli jäänyt yli eräästä toisesta neuletyöstä. Uutta  kerää noiden nyörien takia ei mielestäni tietenkään kannattaisi ostaa, kun ei niihin lankaa kovin montaa metriä kulu. Ohjeen mukaan nyörien tuli olla n. 40 senttisiä, joten käytin yhteen nyöriin aina 2 m lankaa, jolloin päästiin aika lähelle toivottua lopputulosta :)
Ohjeessa on koot 70- ja 80-senttiselle lapselle ja nämä tumput ja sukat tein 80-senttisinä. Kasvunvaraa jäi kuitenkin melko reippaasti varsinkin tumppuihin, joten taidan vielä tehdä yhdet pienemmät lapaset tämän talven varalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti