sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi aluevaltaus - KankaanpainantaNyt pääsen julkaisemaan tämän, kun lahja on löytänyt saajalleen. Halusimme nimittäin järjestää ystävällemme Yhdysvalloissa perinteiset vauvakutsut. Pitkän välimatkan takia päädyimme kuitenkin ”babyshower in a box” –tyyppiseen ratkaisuun. Tarkoituksena siis olisi, että me etäällä asuvat ystävät keräisimme vauvakutsumaisen paketin, joka sitten postitettaisiin ystävällemme.
Laatikkoon laitettiin monenmoista, esimerkiksi lempikirja lapsuudestamme, jotakin pientä hemmottelua tulevalle äidille, sekä neuvoja ja vinkkejä uuteen elämäntilanteeseen.

Lisäksi koristelimme kaikki vauvalle bodyt. Asiaa pohdittuani päätin kokeilla kankaanpainantaa, jota minun onkin jo pitkään tehnyt mieli testata. Aiheesta mitään tietämättä (jos kouluaikaista perunapainantaa ei lasketa) surffailin hetken aikaa netissä ja sitten suuntasin käsityökauppaan. Löysin Jo-Annistä (joka muuten on ihan loistava käsityö- ja askarteluliike) passelit muotit tähän tarkoitukseen. Vauvan äiti on nimittäin hevosihmisiä, joten päätin toteuttaa bodyn cowboy-teemalla.Lisäksi kaupasta lähti mukaan ruskeaa ja turkoosia kangasväriä sekä liimaa, jolla kiinnittää painosabluuna kankaalle. Eräs ystäväni nimittäin kirosi sabluunat heti aikeistani kuultuaan ja kertoi oman kankaanpainantakokeilunsa johtaneen toivottua suttuisempaan lopputulokseen, koska sabluuna ei pysynyt paikallaan. Löysinkin tähän tarkoitukseen suunnattua liimaa, joka tekee sabluunaan tahmean pinnan, mutta ei tahraa kangasta. Näppärää, eikö?
Lisäksi ostin vielä marketista meikkisieniä työvälineeksi. Ja ei kun itse asiaan. Kangasmaalin ohjeen mukaisesti pesin bodyn etukäteen. Nettisurffailuni seurauksena ymmärsin laittaa bodyn sisälle suojaksi pahvia, jotta väri ei sotke koko bodya. Sitten vain liimasin ensimmäisen sabluunan kankaalle ja ryhdyin toimeen.
Eikä lopputulos nyt ensikertalaisen kokeiluksi kovin huono ole. Toki fiksumpi olisi ensin tehnyt jonkun harjoituskuvion jämäkankaalle tai edes aloittanut jostakin ei niin keskeisestä kohdasta. Vaan en minä.. Ensimmäiseksi nimittäin tein hevosen kuvan keskelle etukappaletta ;) Annoin yhdelle kuvalle aina muutaman tunnin kuivumisaikaa, etten uutta kuvaa tehdessäni sotkisi aiempia luomuksiani. Kun olin saanut kaikki haluamani kuvat aikaiseksi annoin bodyn kuivua muutaman päivän, jonka jälkeen pesin sen nurinpäin. Värin ohjeessa ei neuvottu silittämään maalia, joten en sitä myöskään tehnyt.
Pesun jälkeenkin lopputulos oli ihan siistin näköinen, vaikkakin erityisesti tummanruskea maali hieman vaaleni pesussa, eikä näyttänyt enää niin tasaisen peittävältä. Siispä lisäilin vielä vähän väriä joihinkin kuvioihin. Ensi kerralla taidan suosiolla laittaa kaksi kerrosta maalia jo alunperinkin, jos lopputuloksesta siten tulisi tasaisemman värinen ja kestävämpi. Pesun jälkeen maalin lisäily nimittäin oli hankalampaa, sillä kangas venyi esipesusta huolimatta pesussa sen verran, että sabluunoiden kohdistus kuvioiden päälle uudelleen oli melko mahdotonta. Korjailumaalausta joutuikin siis tekemään vapaalla kädellä. Mutta hauskaa hommaahan tuo oli, ja pari muutakin kangasmaalia ja liuta sabluunoita odottaa nyt kaapissa uusia kokeiluja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti