tiistai 16. joulukuuta 2014

Ohje: Helpot vauvan tumput

Aiemmin esittelemistäni lapasista tuli hieman reilut, joten kudoin pikaisesti jämälangoista hieman pienemmät tumput, jotka saa heti käyttöön. Tässä hieman ohjetta niihin:


Koko n. 70 cm
Sukkapuikot nro 3
Lanka Novita Wool tai vastaava, n. 30 g riittänee

Vasen lapanen
Luo sukkapuikoille 40s. Neulo joustinneuletta (2 o, 2 n) n. 6 cm. Jatka tämän jälkeen sileää neuletta n. 2,5 cm. Jätä peukaloa varten odottamaan 6 s seuraavasti: neulo toisen puikon lopussa viimeiset kuusi silmukkaa erivärisellä langalla. Siirrä sen jälkeen silmukat vasemmanpuoleiselle puikolle ja jatka neulomista normaalisti.

Aloita kärkikavennukset, kun lapasen korkeus on n. 6 cm. Tee ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa ylivetokavennus (nosta 1 s, neulo 1 s ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja toisen ja neljännen puikon lopussa neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen. Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 6 s. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele.

Peukalo
Poimi peukaloa varten jätetyt silmukat sekä yksi s molemmista peukaloaukon päädyistä, yhteensä 14 s. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo peukalo sileänä neuleena. Kun peukalon korkeus on  n. 2,5 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo joka puikon viimeiset 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 6 s. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele.

Oikea lapanen
Tee kuten vasen lapanen, peukaloaukon sijaintia lukuunottamatta. Tee oikean lapasen peukaloaukko kolmannen puikon alkuun.

Lapaset on tietenkin helppo tehdä pikkuvauvalle myös peukalottomana versiona. Vielä helpompaa ja nopeampaa :)

Kuten kuvista näkyy, nämä lapaset on tehty simppelin mallin piristämiseksi (ja lankojen tuhoamiseksi) raidallisena. Yhden raidan korkeus on 4 krs (n. 1 cm). Lankoja on kuitenkin edelleen vielä hieman jäljellä, mitäköhän noista lopuista vielä keksisi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti