lauantai 17. tammikuuta 2015

Lahjamekko

Saimme kutsun ystävän viisivuotiaan prinsessan synttärijuhliin, ja päätin viedä lahjaksi jotakin itse tehtyä. Päivänsankari on sen luokan prinsessa, että ei tarvinnut hetkeäkään miettiä sopivaa lahjaa, mekkohan se oli oltava. Ja tietenkin vielä vaaleanpunainen bling bling -versio :)

Selailin läpi kasan kaavalehtiä, mutta lopulta päädyin kokeilemaan uuden Ottobren Free stars -jerseymekon kaavaa (lehti 1/2015, malli nro 16). Malli vaikutti simppeliltä ja mukavannäköiseltä, joten valitsin sen toteutettavaksi. Sopivasta koosta ei ollut tietoa, joten nettisurffailun ja ikä/kokotaulukoiden katselun perusteella päädyin lopulta kokoon 110 cm. Jännä nähdä, tuliko yhtään sopiva. Ajattelin kyllä, että tuota on helppo tarvittaessa muokkaillakin. Hihoihin saa pituutta resorilla ja helmaan voi lisäillä jonkun rimpsuhörhelön, jos mekko on valmiiksi turhan nafti.Kankaaksi tähän mekkoon valitsin Käpysen vaaleanpunaisen Pitsisydämen, Pääntielle laitoin Sampsukan vaaleanpunaista resoria. Pinkit strassit ovat tanssitarvikeliike Alemanasta.

Sovelsin kaavaa sen verran, että jätin siitä taskut pois. Ja koska prinsessan mekkoon piti ehdottomasti saada jotain kiiltävää, päädyin koristelemaan pari kankaassa olevaa sydäntä liimattavilla strasseilla. Niitä on nimittäin jäänyt kaappiin kilpatanssiajoiltani, joten ajattelin niiden olevan hyviä tähän tarkoitukseen. Liimaamiseen käytin tanssitarvikeliikkeestä hankkimaani ja tähän tarkoitukseen tarkoitettua liimaa.

Mekko valmistui nopeasti ja strassien liimailukin sujui vanhasta tottumuksesta ilman suurempia sotkuja. Nähtäväksi tosin jää, että miten nuo kestävät pesukonetta, tanssipuvut kun tietenkin aina pestään varovaisesti käsin. Mutta jos eivät pysy paikallaan, niin liimaillaan myöhemmin lisää :)

Jännä nähdä huomenna, että mitä prinsessa tuumaa uudesta mekostaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti