keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Merinovillatakki

Legginseillä alkanut merinovillojen ompeluprojektini jatkuu villatakin merkeissä. Mietin äidilleni sopivaa synttärilahjaa ja päädyin kotioleskeluun sopivaan lämpöiseen ja pitkään villatakkiin.


Kaavaksi valikoitui Ottobren City cardi -vetoketjuvillatakki (lehti 5/2012, malli 15). Kankaana tässä on Majapuun/Pehemiän Rakkauskirje-merinovilla. Vetskari puolestaan on 80-senttinen harmaa avovetoketju, jonka hain paikallisesta putiikista. Lisäksi tarvittiin niskasauman päällystämiseksi harmaata, noin sentin levyistä samettinauhaa, jonka löysin Eurokankaasta.

Tein villatakin aika lailla ohjeen mukaan, jätin ainoastaan taskut pois. Malli on mielestäni kiva, paitsi kylläkin aika pitkä lyhyehkölle henkilölle. Tekisi mieli tehdä myöhemmin myös itselle samalla kaavalla joku neuletakki, mutta sen voisin toteuttaa hieman lyhyempänä.

Koska kangas on pehmeää, ei pystykaulus pysy pystyssä, vaan jää ruttuun. Itseä häiritsi kauluksesta näkyviin tuleva kankaan nurja puoli, joten viimeistelin villatakin vielä tekemällä kaulukseen vuoren. Ja koska vihaan purkamista, ompelin sen käsin reunoistaan kiinni, jotta en joutunut purkamaan mitään olemassaolevia ompeleita. Siisti siitä tulikin, vaikka tietenkin käsin ompelukin on aikaa vievää puuhaa.

Toivottavasti tuli sopiva ja saajalleen mieluinen tekele :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti