tiistai 11. elokuuta 2015

Kolmen tunnin kauluri

Kesän kelit nyt tunnetusti ovat olleet mielenkiintoiset. Päätin siis kesälomalla aloittaa syysvarustelut, kun kerran reissasin ompelukoneen ulottumattomissa. Puutelistalta löytyi kauluri, joten aloitin siitä. Loma-aivot vaativat yksinkertaista ohjetta ja Google lupaavasti löysi Koti männikössä -blogista kahden tunnin kaulurin ohjeen. Pakkohan se oli kokeilla, että ihanko oikeasti kaulurin saa aikaiseksi kahdessa tunnissa.
Kaulurin lankana on Ahvenanmaan mökkireissulta shoppailtu Svarta Fåretin liukuvärjätty Zandra-lanka. Zandra on 100 % akryyliä ja siksi mielestäni kiva materiaali pienen lapsen kauluriin. Lanka on melko paksua, joten neuloin 5 mm sukkapuikoilla.

Kahden tunnin kaulurin ohje oli muuten simppeli, mutta ohjeen silmukkamäärässä on virhe. Huomioithan sen, mikäli testaat ohjetta. Koska ohje toistaa kuuden silmukan mallikertaa, tulisi silmukkamäärän tietenkin olla kuudella jaollinen. Suosittelen siis tekemään kaulurin joko 48 tai 54 silmukalla (eikä 50 s, kuten ohjeessa neuvotaan). (Muoks. Ohje on nyt korjattu Koti männikössä -blogiin, joten siitä vaan testaamaan :) )

Muuten kauluri syntyi ripeästi ja ongelmitta. Tein hartiaosasta hieman ohjetta pidemmän, joten kolme tuntia tähän vierähti. Kahteen tuntiin en toki olisi venynyt edes lyhyemmän kaulurin kanssa, mutta ehkä kahteen ja puoleen ;) Joka tapauksessa helppo ja simppeli projekti, suosittelen kärsimättömälle neulojalle! 2 kommenttia:

  1. Kiitos huomiostasi, korjasin silmukkamäärän ohjeeseen. Näin siinä voi käydä kun ei kirjoita ohjetta samalla kun tekee, vaan vasta valmiista työstä. Neulomisnopeushan on hyvinkin yksilöllistä. Jokatapauksessa neulomastasi kaulurista tuli oikein soma. Mukavaa loppukesää :)

    VastaaPoista
  2. Kiva Riitu, että korjasit silmukkamäärän ohjeeseen. Päivittelenkin tiedon postaukseeni. Mukavaa loppukesää sinullekin :)

    VastaaPoista