sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Velourpöksyt

Hamsteroin itselleni pienen palan Ikasyrin ihanaa sydänvelouria, ja sen ompelua piti heti päästä testaamaan. En ollut aiemmin velouria ommellutkaan, mutta sehän oli helppoa kuin mikä. En tiedä oliko kyseinen kangas poikkeuksellisen kivalaatuista, mutta eihän tuo edes sotkenut tai vaatinut ihmeempiä säätelyjä koneisiin! Kangas on kyllä niin kivaa, että onhan siitä tehtävä mekkokin, kunhan ehtii :)

Housut on tehty Ottobren Little Rabbit -housukaavalla (nro 10, 1/2012). Luonnonvalkoinen resori on Stoff og Stilin.

Tein housut koossa 68 cm, mutta ne ovat kyllä älyttömän isot! Vertasin lopputulosta kaupan 74 senttisiin velourpöksyihin, ja nämä ovat samanpituiset, mutta paljon leveämmät. Eihän tämänmallisissa housuissa leveys sinänsä haittaa, mutta jatkossa taidan kyllä ryhtyä kaventelemaan noita kaavoja meidän neidille.

Resorin valinta aiheutti päänvaivaa, sillä mielestäni pinkki resori olisi ollut kivemman näköinen. Kaapista löytyi kahta eri pinkin sävyä, mutta kumpikaan ei ollut riittävän lähellä kankaan pohjaväriä. Tyydyin siis luonnonvalkoiseen resoriin, vaikkei se ensisijainen valinta olisi ollutkaan. Ja lopputuloksessa valkoinen itse asiassa näyttääkin yllättävän kivalta, joten en valita.

Näihin housuihin tuli tällättyä myös ensimmäinen kangasmerkki. Tilasin näitä labelsandribbon.comista, ja olen kyllä tyytyväinen laatuun ja lopputulokseen. Tosin vauvan vaatteisiinhan nuo ovat melko isoja, joten kiinnitin housuihin merkin sisäpuolelle ikäänkuin ripustuslenkiksi. Ja helpottaahan se pukemistakin, kun näkee helposti miten päin housut päälle kuuluvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti