maanantai 2. maaliskuuta 2015

Virkattu kravatti

Virkkausta ei ole tullut harrastettua sitten kouluaikojen, tai ainakaan mitään muistikuvaa myöhemmistä virkkausprojekteista ei kyllä löydy. Päätin siis kokeilla, että vieläkö se koukku pysyy kädessä ja tehdä miehelle kravatin. Juu, juuri sellaisen, joita saa H&M:n laareista vitosella. No joka tapauksessa, mikäs sen hauskempaa kuin käsityöharrastus ;)


Siis tuumasta toimeen. Novitan Syksy 2012 -lehdestä (malli 8) löytyi passeli ohje suoran malliseen kravattiin, jota saaja toivoi. Väriksi hän valitsi mustan. Tietenkin sen haastavimman, kuinkas muutenkaan. Lankana tässä on Novitan Kotiväki.


Virkkausohje oli enemmän kuin simppeli, ei mitään kummallisuuksia. Kravatti tehdään onttona tuubina tai pötkönä, miten sitä nyt haluaakin kuvailla. Molemmat päädyt ovat suoria, mitään kärkikavennuksia ei siis ole käytetty. 

Ohjeen kravatit oli toteutettu raidallisina, mutta omani tein yksivärisenä. Ja tätä kyllä sitten teinkin pitkään ja hartaasti. Uutuudenviehätys katosi aika pian ja edessä olikin loputon suo samanmoisia silmukoita, ja mustan langan kanssa oli vaikea ylipäätään nähdä mitä on tekemässä. Mutta tulihan tästäkin projektista sitten lopultakin valmis. Ja kait se ihan käyttökelpoinen on, ainakin on käyttöön päässyt jo muutamaan kertaan. Virkkaus sinänsä oli ihan hauskaa, mutta seuraavaksi työksi kyllä valikoin jonkun hieman mielenkiintoisemman tai edes nopeammin valmiiksi tulevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti