tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mummun syntymäpäivälahja

Mummuni täyttää piakkoin tasavuosia ja halusin antaa hänelle lahjaksi jotain itse tehtyä. Mummuhan minut aikanaan ompelemaan opetti, joten itse ommeltu lahja sopii mielestäni hyvin. Järjestimme sunnuntaina ompeluporukkamme kesken ensi kertaa lanit, joissa oli hyvä tilaisuus keskittyä lahjan ompeluun. 


Päädyin ompelemaan mummulle takin neulekankaasta. Kankaaksi valikoitui neulekangas nimeltä Luonto, joka löytyy Jyväskylän kangaskaupan valikoimista. Tämän sävy on nimeltään meleerattu kelo. Lisäksi neuleeseen tuli hartioiden tukemiseen Framilonia, joka on peräisin Karnaluksista. Pääntien huolittelussa puolestaan käytin harmaata  ripsinauhaa, jonka olen ostanut paikallisesta putiikista. 

Kaavana tässä on Mélange knit -neuletakki uusimmasta Ottobre-lehden numerosta (2/2015, malli 13). Malli on simppeli ja ajaton, sekä aika armollinen mitoituksensa suhteen. Koska en pääse lahjaa etukäteen sovittamaan saajansa ylleen, halusin valita väljän mallin. Kaava onkin mielestäni aika kiva ja ajattelin ommella sillä myös itselleni kesäksi ohuen neuletakin. Kangaskin löytyy kotoa jo valmiina, kunhan vain ehtisi projektilistalla siihen saakka.

Ohjeessa ei ole mitään kiinnityssysteemiä, enkä myöskään tähän neuletakkiin laittanut. Toki sen voi halutessaan kiinnittää vaikka rintaneulalla. Tätä neuletta voi pitää kotona puolihameen tai housujen kanssa, tai miksei vaikka Marttojen tapaamisessakin. 4 kommenttia:

 1. Tästä tuli tosi kivan näköinen! Se Noshin Flame voisi olla hyvä tähän..?

  Mutta tulipa haikea olo. Munkin mummu olisi varmasti tykännyt tästä. Hän olisi täyttänyt tänään 80, mutta menehtyi vajaa pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Satu! Sitä Flameta juuri suunnittelinkin omaani, luulisi tulevan hyvin laskeutuva yksilö.

  <3 Haikeaahan tämä elämä on. Ja erityisesti harmittaa se, jos läheiset eivät ehdi nähdä suvun uusia pieniä. Mutta eihän se auta kuin yrittää iloita siitä mitä on ja pitää edesmenneet läheiset muistoissa mukana.

  VastaaPoista
 3. Minä kanssa aikoinani mummulle joitakin vaatteita ompelin, se oli myös meidän yhteinen harrastus ja minulla onkin kaikki mummun vanhat napit, kirjontalangat yms, jotka sitten aina välillä löytää paikkansa ompeluihin. Tämä on varmasti mummollesi mieluinen lahja :)

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että on tosiaan mieluinen lahja :)

  Mulla on myös mummun kangasaarteita, käsityölehtiä, mattopuut ym, joista hän joutui luopumaan, kun muuttivat omakotitalosta pois. Oli hänelle selvästi tärkeää, että kaikkia pitkään ja hartaasti kokoon haalittuja aarteita ei tarvinnut heittää pois, ja tietenkin mielelläni itse aina hamstraan lisää ompelutavaraa :D

  VastaaPoista