tiistai 24. maaliskuuta 2015

Peplum taaperolle nettikaavalla

Netin ompelupalstat ovat pursunneet koko alkuvuoden kuvia toinen toistaankin ihanammista pikkutyttöjen peplumpaidoista. Harmillisesti tuon Ottobren supersuositun kaavan koot ovat vielä meidän neidille aivan liian suuria. Pieni nettisurffailu kuitenkin pelasti minut kaavanpienennysprojektilta, sillä löysin juuri etsimäni kaltaisen ilmaiskaavan netin syövereistä Sew much ado -sivustolta. Tässä on linkki tuohon kaavaan.
Kaavassa on vain yksi koko, 12-18kk. Koska koko on niin ympäripyöreä, päätin vain tehdä ensimmäisen kappaleen suosiolla suoraan kaavan mukaan ja muokata sitten seuraavia versioita tarpeen mukaan. Mutta tästä peplumista tulikin onneksi kerralla sopiva meidän neidille. Sanoisin siis, että mielestäni tuo nettikaava vastaa suunnilleen kokoa 74 cm.

Kankaaksi valitsin juuri Kankaiden yöstä rohmuamani bambit-digiprinttitrikoon. Tämä kangas on Jyväskylän kangaskaupan valikoimista. Mielestäni tämä kuosi on tosi nätti ja kiva myös käyttäjänsä mielestä, sillä hän on erityisen innostunut kaikista eläimistä. 

Kaava oli hyvin simppeli ja helppo ommeltava. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jos peplumin tekee kuviollisesta kankaasta ei helmaosaa kannata leikata yhdestä kappaleesta, kuten kaavassa kehoitetaan. Muuten käy nimittäin niin, että takahelman puolella kuviot ovat ylösalaisin. Tässä kahdesta kappaleestakin leikatussa helmassa eläimet ovat väkisin reunoilla vähän sivuttain, mutta sillehän ei mitään mahda. Helpointa olisi tietenkin tehdä helma yksivärisestä kankaasta, mutta tähän  kankaaseen sopivaa ei juuri nyt ollut kaapissa tarjolla. Ihan hyvältähän se näyttää näinkin.

Lisäksi muokkasin pääntietä hieman, sillä kaavan mukainen pääntiekaitale ei istunut paitaan aivan haluamallani tavalla. Päädyin lopulta laittamaan pääntielle luonnonvalkoisen resorin, joka on Stoff och Stililtä.

Kaava on mielestäni kiva, kannattaa kokeilla! Itsekin suunnittelen tekeväni tällä ainakin vielä peplumin kesäversioita :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti