perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pupu Tupuna -liivimekot

Metsolan ihanat Pupu Tupuna -kankaat ovat ehtineet jo odottaa tovin vaatteeksi pääsemistä. Viikonlopun laneilla pääsin vihdoin toteuttamaan Tupuna-visioitani. Koska kankaat ovat niin kirjavia, halusin vaatteiden olevan simppelin mallisia, joissa kuvio pääsee hyvin oikeuksiinsa. En myöskään halunnut kaavaa, jossa on rypytyksiä tms, joissa kuvio ei näyttäisi niin kivalta.


Koska mekothan ovat parhaita vaatekappaleita mitä maa päällään kantaa, tuli Tupuna-kankaistakin luonnollisesti mekkoja pikkuneidille. Laneilla ompelin tuon keltaisen liivimekon. Se on tehty Suuri Käsityö -lehden liivimekon kaavalla (kaava nro 18, 8/2014). Tein tämän mekon koossa 74/80. Muuten seurasin ohjetta, mutta selkähalkion jätin pois. Tämän kaavan kanssa olen tehnyt näin ennenkin, ja pää mahtui onneksi myös tällä kertaa kaula-aukosta läpi. Kaava on tosi pitkää mallia, joten tämä mekko oli vielä melkein nilkkapituinen neidille. Sen kyllä oikeastaan tiesin jo etukäteen, sillä aiemmin samalla kaavalla koossa 62/68 ompelemani mekko on edelleen sopiva.

Tein lanien jälkeen vielä toisen Pupu Tupuna -mekon, joka pääsee heti käyttöön. Minulla oli jemmassa myös pala Pupu Tupuna lomalla -kangasta, johon olen erityisen ihastunut. Koska pala oli nafti, piti ompelukset suunnitella sen mukaan. Muokkailin itse sellaisen liivimekon kaavan koossa 74 cm, jonka sain juuri leikattua käytössä olevasta kankaasta. Otin kaavan alaosaan mallia Ottobren Speedy girl -trikoomekosta (3/2013, kaava nro 1), joka on yksi lemppareistani. Yläosan kaavoituksessa puolestaan käytin apuna Ottobren Blue orange -luomuvelourmekkoa (1/2014, kaava nro 13). Ja helmaan leikkasin pituutta juuri niin paljon kuin kangasta oli käytössä, jotta mekosta tulisi mahdollisimman pitkäikäinen.

Tämä vaaleanpunainen Tupuna-mekko pääsi tänään neidin päälle ja lapsi onkin hokenut koko päivän koi, koi ja osoittanut Tupunaa. Hänen mielestään kun kaikki eläimet ovat koiria.. Oli miten oli, mekko on selvästi hitti myös lapsenkin mielestä. Kerrassaan ihana ja kesäinen kangas!2 kommenttia:

  1. Mekot on kyllä ihan parhaita! Samoin mäkin teen eli mahdollisimman yksinkertaisia malleja kuviollisille kankaille.

    Toivottavasti Tupuna-kankaita tulee vielä lisääkin myyntiin, meilläkin ois kovasti innokkaita käyttäjiä.

    VastaaPoista
  2. Mekkoja ei koskaan voi olla liikaa! Onneksi tuli tyttölapsi, en tiedä mihin tämän mekontekovimman sitten olisi suunnannut, sukulaislapsiin varmaan.

    Eiköhän noita Tupuna-kuoseja oo luvassa jatkossakin, luulisi ainakin. Kesäksi saisi kyllä tulla joku oikein kesäinen versio.

    VastaaPoista