torstai 26. helmikuuta 2015

Kesäisiä pitsitunnelmia

Kyllähän se kesä sieltä on jo kovaa vauhtia tulossa, eikö? Ainakin uskon niin, sillä kaikki ihanat pitsivaatteet ovat alkaneet huutaa perääni. Eurokankaassa käväistessäni mukaan lähtikin palalaarista aimo kasa pitsiä kolmessa eri värissä.

Minulla oli selvät suunnitelmat vaatteesta, jolla halusin pitsiompeluni aloittaa. Selasin yhden illan kaavoja läpi ja lopulta löysin tarkoitukseeni sopivan. Ongelmaksi muodostui kuitenkin pitsin seuraksi tarvittava kangas, sillä sitä täydellistähän ei löytynyt millään. Tämä suunnitelma sai siis jäädä vielä hetkeksi odottamaan, jotta saan tuon kankaan hankittua.

Sen sijaan päätin aloittaa simppelillä topilla, jonka kaava Faded stripes löytyy uusimmasta Ottobren naistenlehdestä (kaava nro 17, lehti 2/2015). Teidän kannustamananne annoin siis Ottobren naistenkaavoille vielä toisen mahdollisuuden tuon arkimekkoni jälkeen, jonka kaavan mitoitus oli mennyt ihan metsään.

Tämä kaava sen sijaan oli jo huomattavasti parempi. Malli toki on väljä, mutta sellaiseksi se oli kuvan perusteella tarkoitettukin. Erityisesti tykkään hartioiden kaavoituksesta, erilliset hartiasuikaleet ovat kiva lisävivahde muuten yksinkertaiseen malliin. Pääntie sen sijaan ei ollut ihan mieleeni, vaan se on vähän turhan antava makuuni. Aika hyvin sain tosin kasattua sitä pienemmäksi kanttaamalla mahdollisimman lyhyellä trikoopätkällä, mutta jatkossa taidan muokata pääntien jo leikatessa hieman pienemmäksi.


Kankaana tässä topissa on meleerattu harmaa viskoositrikoo Eurokankaan valikoimista. Hartiasuikaleet tein luonnonvalkoisesta pitsistä, joka löytyi siis Eurokankaan palalaarista. Ja koska tähän vaatteeseen ei pitsiä kyllä kovin paljoa kulunut, on lisää pitsivaatteita siis tiedossa myöhemmin!

Oikea puoli
Pääntien ja hihansuiden kanttaukset tuli ohjeen mukaan tehdä resorin avulla. Näihin materiaaleihin ei resori kuitenkaan mielestäni oikein istunut, joten päädyin kanttaamaan toppikankaalla. En kuitenkaan halunnut tähän ohueseen kankaaseen koneommelta kanttauksia korostamaan, joten ompelin kantit nurjalta puolelta käsin. Täten sain myös pitsien kohdat erittäin siistiksi sekä oikealta että nurjalta puolelta. Erityisesti väljien hihansuiden kantin sisäpuolikin kun varmasti välillä saattaa käytössä näkyä. Olihan siinä vähän lisätyötä, mutta mielestäni kannatti kyllä.

Käsinommeltu kanttaus nurjalta
Lopputulokseen olen aika tyytyväinen. Tästä tuli mukavan simppeli toppi kesäksi vaikkapa farkkujen tai shortsien kaveriksi. Ja pitsikangas on tässä ehdottomasti se juttu, joka tekee perusmallista hieman erikoisemman. Tähän suuntaan haluan ehdottomasti uudistaa vaatekaappiani jatkossakin.

Tässä teille vielä ihanan kesäisiä pitsitunnelmia, niin näette minkälaisia suunnitelmia päässäni tällä hetkellä pyörii. Tuollainen joku kiva vaalea roosa pitsikangas pitäisi kyllä vielä löytää, siitä saisi vaikka mitä ihania kesähepeneitä. Lisäksi tahdon ehdottomasti kokeilla paidan tai hameen helman leikkaamista pitsikuvion mukaisesti, kun joku siihen tarkoitukseen sopiva kangas tulee vastaan. Nuo epätasaiset helmat kun ovat niin ihanan näköisiä valmiissa vaatteessa.


Lace

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno paita, itsekin olen pitsien ystävä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krista! Pitsit ovat kyllä ihania, mutta itselle niistä ei ole tullut ommeltua sitten vanhojentanssipuvun. Täksi kesäksi pitsihepeneitä on kuitenkin luvassa ihan urakalla :)

    VastaaPoista