sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Collegebleiseri

Viimeinenkin ompelutapaamisessamme aloittamani ompelus pääsee nyt vihdoin blogiin saakka. Olen jo pitkään halunnut tehdä itselleni rennon bleiserin. Kotona harvemmin on aikaa ryhtyä kovin aikaavieviin projekteihin, joten bleiseri on jäänyt to do -listalle. Päätin kuitenkin, että laneilla on hyvä tilaisuus aloitella tämän projektin kanssa.

Kaavaksi valitsin Ottobren 2/2014 lehdestä löytyvän Everyday basic -bleiserin (kaava nro 10). Muokkailin kaavaa kuitenkin hieman omien mieltymysteni mukaisesti. Muuten pysyttelin aika lailla ohjeistuksessa, mutta hihat ompelin ilman vetoketjuja ja resorinpätkiä.
Kankaaksi valitsin jälleen ehdottoman lempparini, eli Jyväskylän kangaskaupan talvitrikoon. Väriksi valikoitui perusvarma musta, jotta se olisi mahdollisimman helppo yhdistää erilaisten alaosien kanssa.

Sain bleiserin pääpiirteittäin kasattua ompelupäivämme aikana, mutta viimeistelyt ja hienosäädöt jäivät kotipuuhiksi. Ja istuvuutta saatan kyllä vieläkin yrittää joku kerta hieman parantaa, jos kärsivällisyys riittää. Mutta kyllähän tämä ihan käyttökelpoinen on näinkin.

Kaavasta tykkäsin ja sillä saatan joskus tehdä toisenkin bleiserin. Talvitrikoo oli kankaana kuitenkin mielestäni hieman ohut tähän tarkoitukseen, sillä tikkaukset ym. yksityiskohdat ovat haastavia toteutettavia ohuehkon ja joustavan kankaan kanssa. Lisäksi kaulusten saaminen muotoonsa oli hieman työlästä. Seuraavaan versioon yritänkin löytää jonkun hieman jämäkämmän kankaan.


2 kommenttia: