keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Terveisiä ystäville

Ystävämme  ovat auttaneet meitä kovasti monessakin asiassa, joten laitoin kiitokseksi perheelle pienen paketin postin matkaan. Pakettiin sujahti tosi simppelit ja pienet terveiset kaikille perheenjäsenille. Teemana näissä ompeluksissa on jälleen hevoset, kuinkas muutenkaan. Mutta näille pienhevostilallisille ystäville hevoskuviot tietenkin sopivat kuin nenä päähän :)

Perheen neidille lähti matkaan peruskäyttövaate, t-paita. Kaavana käytin tässä Ottobren Sporty look -t-paitaa (kaava nro 33, lehti 1/2014). Tein paidan koossa 128 cm, mutta pidensin helmaa parilla sentillä, jotta selkä ei vilkkuisi tallipuuhissa tai ratsastaessa. Kankaana t-paidassa on Selian Runoratsu mintunvihreänä. Tämä onkin ihanan raikas kevätväri, pitääpä tehdä tuosta loppupalasta jotain omallekin tytölle kevääksi. Harmaa resori on myöskin Selian valikoimista.

Perheen vanhemmille puolestaan ompelin nopsasti asusteet, äidille tuubihuivin ja isälle pipon. Tuubihuivin tein ilman kaavoja tai ohjeita. Tein huivin yksinkertaisesta kankaasta ja sillä on leveyttä noin 50 cm ja korkeutta 40 cm. Kankaana huivissa on myöskin Selian Runoratsu, mutta harmaapohjaisena. Tein nimittäin aiemmin ystävälleni pipon tästä samasta kankaasta, joten huivi saa nyt lähteä pipolle kaveriksi.

Ompelin aiemmin perheen naisväelle heppapipot (joita voit vilkaista täällä). Perheen isä kuitenkin jäi sillä kertaa ilman, joten oli aika korjata tämä huutava vääryys. Isännälle lähti siis mintunvihreä Selian Runoratsu-kankaasta tehty trikoopipo. Pipon kaava on Ottobren 1/2014 -lehdestä löytyvä Eye see you (kaava nro 15), jota olen aiemminkin käyttänyt. Muokkasin kaavan kuitenkin vuorelliseksi versioksi. Tämä pipo on tehty 56-senttisellä kaavalla, mutta suurensin sitä leikatessani hieman.

Tällaisia pikaisia lahjaompeluksia tällä kertaa, jospa sitä joskus taas olisi aikaa johonkin astetta vaativampaankin suoritukseen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti