perjantai 13. helmikuuta 2015

Yksivuotismekko


Eihän tässä voi muuta todeta, kuin että aika todella lentää. Meillä on nimittäin jo juhlittu yksivuotissynttäreitä! Ja luonnollisesti tämä merkkipäivä vaati uuden mekon. Sopivaa kangasta etsiskelin pitkään ja hartaasti, kunnes lopulta kaivoin Marimekon palalaarista pätkän Ruusupuu-puuvillaa, joka sopi tarkoitukseen mainiosti.Olin nimittäin jo aiemmin päättänyt, että haluan tehdä juhlamekon Mekkotehtaan Orelma-kaavalla, jota en vielä ole kokeillut.


Ruusupuu-kankaan kuosi on ihana ja halusinkin saada mekkoon mukaan sekä valkopohjaista kangasta että tuota ruusupuun osiota. Leikkasin siis kaavat kankaalta poikittain ja asettelen mahdollisuuksien mukaan myös muutaman ruusun mukaan kappaleisiin. Hihat leikkasin kankaan yksivärisestä valkoisesta osiosta. Siten mekko alkaa yksivärisenä ja muuttuu kuviolliseksi helmaa kohti edetessä. Suuremman kokoisessa vaatteessa kuviolla olisi ollut helpompi pelata, mutta sujui se tämän pikkumekkosenkin kanssa.


Mekkotehdas-kirjan kaavathan ovat vielä aivan liian suuria meidän pikkuneidille, mutta pienentelin kaavan suunnilleen kokoon 74 cm. Lisäksi jätin ohjeesta pois napit ja muut ylimääräiset, huolittelin vain sekä pääntien että kädentiet kuminauhoilla.


Ompelu itsessään olikin varsin simppeli juttu ja valmista tuli nopeasti. Mekosta tuli kuitenkin minun makuuni aika leveä suhteessa pituuteen, joten kaventelin helmaa vielä hieman, jonka jälkeen olin tyytyväinen lopputulokseen. Ihan kivan kaavan sain aikaiseksi muokkailun avulla ja teen tällä kyllä lisääkin mekkoja kesäksi. Pituutta tosin taidan lisätä seuraaviin versioihin hieman. Konttaajalle tämän version pituus on hyvä, mutta sitten kun kävely jo sujuu  saa helmaa olla hieman pidemmältikin. Kesää odotellessa siis!

2 kommenttia:

  1. On kyllä nätti mekko, kangas taipuu oikein kauniisti tuohon malliin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krista, tästä tuli kyllä mieleinen. Pitää kesäksi tehdä tälle kaveriksi jotkut pinkit legginsit, niin menee tunikana sitten.

    VastaaPoista