keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulumekko

Joulu on jo ehdottomasti riittävän lähellä joulumekon esittelyyn. Tyttö juhlii ensimmäistä jouluaan skottiruutumekossa, jonka tein mummun kangaskaapin löytöpaloista. Minulla on itse asiassa itselläni lapsena ollut tästä samasta kankaasta mummun tekemä joulumekko, joten pitihän niistä paloista nyt kyhätä juhla-asu omalle lapselle, vaikka väkisin. Kangasta nimittäin oli aika niukasti, joten luovuutta vaadittiin. Mutta mekko siitä lopulta kuitenkin syntyi!

Mekossa on käytetty kaavana Ottobren Autumn Roses -juhlamekkoa (kaava nro 6, 6/2013). Kavensin kuitenkin helmaa hieman kangastilanteen vuoksi. Se ei kuitenkaan lopputuloksessa haittaa mielestäni yhtään, sillä ohjeen mekko oli kyllä aika leveä. Lisäksi olkapäällä on ylimääräinen ruusuke samasta syystä, peittämässä kankaan pientä jatkokohtaa. Lisäksi takahelmassa ruudut eivät ole kohdistettuna, koska kangas ei yksinkertaisesti siihen riittänyt. Mutta eipä siihen nyt huomio kinnity, kun mekko on päällä.

Rusetista tuli itse asiassa lopulta ihan kivan näköinen, vaikka sen omasta päästä sovelsinkin ;) Toki olisin sen sijoittanut ehkä hieman eri kohtaan, mutta menee se noinkin. Ja tuota väsätessä pääsin muuten testaamaan saumurin rullapäärmettäkin. Eihän se ollut ollenkaan niin vaikeaa, vaikka hieman säätöjä vaatikin. Mutta käytän kyllä toistekin!

Mekko on tehty koossa 68 cm. Ruutukankaan lisäksi siihen tarvittiin mustaa tylliä, punaista vuorikangasta ja punainen piilovetskari. Nämä ovat kaikki Eurokankaasta.

Viime yönä saatiin jopa hieman lunta tännekin, joten nyt on jo jouluisen näköistäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti