perjantai 19. joulukuuta 2014

Viime hetken joululahjavinkki: Keksitaikina-ainekset ja tiskirätti

Matti myöhäisetkin ehtivät vielä halutessaan väsätä näitä pikalahjoja pukinkonttiin. Lahja ei myöskään ole hinnalla pilattu, joten näitä on kiva antaa vaikka useammallekin.


Lasitölkissä on siis ainekset suklaakeksitaikinaan (kananmunaa ja margariinia lukuunottamatta), sekä resepti keksien leipomista varten. Ja miten tämä nyt liittyy ompeluun? No kantta koristava kangas on tietenkin tiskirätti, jolla voi siivota leipomisen sotkut ;)

Lahjan tekemistä varten tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
suklaalevy (130 g)
1 litran suuruinen kannellinen lasitölkki
kangasta tiskirättiin


Sekoita ensin jauhot, leivinjauhe ja suola erillisessä kulhossa keskenään. Lusikoi seos lasipurkkiin. Painele seos lusikalla tiiviiksi tölkin reunoille, jotta saat astiaan näkyviin kauniita ja selvästi erottuvia erillisiä kerroksia. Lusikoi sitten fariinisokeri tölkkiin ja painele tiiviiksi. Lisää seuraavaksi sokeri ja lopuksi pinnalle pilkotut suklaapalat. Laita saajalle tölkkiin mukaan myös seuraava resepti:


Joulumuorin suklaakeksit

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita 150 g sulatettua voita ja yksi kananmuna kulhossa keskenään. Lisää joukkoon keksitaikinaseos ja sekoita hyvin. Laita taikinakasoja lusikalla leivinpaperilla peitetylle uuninpellille. Taikina riittää noin 25 keksiin. Paista 9-11 min tai kunnes keksit ovat kullanruskeita.


Helppoa ja nopeaa, toivottavasti myös saajilleen mieluinen lahja :) Ja tässähän on oiva tilaisuus myös hankkiutua eroon turhista kangastilkuista. Itse tein rätit kaksinkertaisesta punaisesta joustofroteesta, mutta tietenkin kaikki mahdolliset kaapin löydöt käyvät tähän tarkoitukseen. Näiden rättien koko on n. 17 x 20 cm. Tikkasit rätit nopsasti saumurilla, mutta käytin joulutunnelman luomiseksi harmaata lankaa. ;)

2 kommenttia:

  1. Hienoja tuli! Meillä esikoinen antoi viime keväänä opettajalleen samanlaisen purkin, kyljessä ohje meidän lempparikekseihin.

    VastaaPoista