keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Yöhaalari


Tämä taisi olla ihan ensimmäinen vaate, jonka ompelin vauvalle odotusaikana. Sukupuolesta ei ollut tuolloin vielä tietoa, joten haalarista oli tehtävä unisex-värinen. Lisäksi olin saanut jostakin pakkomielteen käyttää juuri tätä kaapista löytynyttä Elmo-kangasta. Olen nimittäin joskus nuorena tehnyt tästä kankaasta yöpuvun veljelleni ja nyt tuon kankaan jämät piti sitten saada käyttää tähän vauvan yöhaalariin.
Kangasta oli aika niukasti, mutta onnistuin kuitenkin sommittelemaan siitä yöhaalarin koossa 50 cm. Vaaleansinipohjaisen kankaan kaveriksi laitoin punaiset resorit, jotta haalarista ei tulisi liian poikavärinen. Myös tuo resori löytyi kaapin perukoilta.
Haalarin haastavana osuutena oli nepparit, joita en ollut laittanut sitten kouluaikojen, jolloin opettaja oli neuvoineen vieressä seisomassa. Neppien asennus sujui kuitenkin yllättävän kivuttomasti. Hommasin Prymin pihdit ja laitoin niillä haalariin valkoiset rengasnepparit. Ja hyvin ovat nepit pesua ja käyttöä kestäneet, joten eipä tarvitse enää vältellä nepparivaatteiden tekemistä. Tosin taloudellisestihan hommassa ei ole mitään järkeä, sillä pelkkien neppien hinnalla saa marketista jo valmiin yöpuvun. Mutta maksaahan ne harrastukset ;)
Haalarin kaava on Indian Elephant -potkupuku (kaava nro 3) Ottobresta 6/2013. Kaava kyllä oli ihan kiva ja toimiva, sillä voisinkin tehdä toisenkin yökkärin vähän isommassa koossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti