maanantai 22. joulukuuta 2014

Vauvan jouluasu vol. 2

Pitäähän sitä lapsella nyt useampi asu joulun pyhiksi olla, eikö? ;) Juhlavamman mekon lisäksi teinkin neidille trikoosta jouluisen asun, jossa on hyvä möyriä pitkin lattioita.


Tähän asuun kuuluu simppeli tunika ja legginsit. Tunika on PaaPiin ihanasta joulun uutuuskankaasta Siirin ja Myyryn joulu. Kangas on tosi nätti ja jouluisista kuvistaan huolimatta ei kuitenkaan mielestäni yliampuvan jouluinen, joten pistän tämän tunikan lapsen päälle kyllä joulun jälkeenkin. Legginsit puolestaan ovat Metsolan pallotrikoosta. Nämä perusleggarit tietenkin ovat myös kiva käyttövaate jatkossakin.

Tunikan kaava on muokattu Ottore 4/2014 -lehden Meadow Green -jerseypuseron kaavasta (kaava nro 4). Lisäsin paidan helmaan pituutta n. 5 cm, jotta paidasta muotoutui tunika. Leveyttä en kaavaan lisännyt ollenkaan. Tunika on tehty koossa 68 cm, ja on kyllä mielestäni ihan riittävän reilu ja pitkä käytettäväksi vaikka pelkkien sukkisten kanssa.

Siirin ja Myyryn kaveriksi tunikaan sopi parhaiten mielestäni punainen resori, joka on Sampsukasta peräisin. Pääntien rypytyksen tein Karnaluksin Framilonilla, joka oli muuten paljon helppokäyttöisempää kuin moni aiemmin kokeilemani. Ja vielä edukasta kaiken muun lisäksi! Lisäksi tunikaan tuli hihansuihin kumpparit keräämään hihaa kasaan.

Tuo Meadow Green -paitakaava on mielestäni aika kiva, taidan tehdä sillä myöhemmin myös muutaman peruspaidan. Kaula-aukko tosin on aika jämpti, joten siihen voisi miettiä jotain vaihtoehtoista toteutusta seuraavia versioita kehitellessä.

Legginsit tein Ottobren Ruusunpuna-legginskaavalla (kaava nro 8 lehdessä 6/2012). Aiemmista Ottobre-ompeluksista viisastuneena tein nämä koossa 62 cm, mutta lisäsin lahkeisiin pari senttiä pituutta. Lapsella siis on pituutta nyt 67 cm. Ja mikä on lopputulos? No tietenkin melkoisella kasvunvaralla olevat housut! Erityisesti housukaavojen mitoitus on Ottobrella mielestäni ihan älyttömän reilua, paidat ovat usein paljon paremmin kokonumeroaan vastaavia. Tai sitten paidoissa/mekoissa väljyys ei vaan niin paljoa häiritse. Mutta ehkä nämä joskus ovat sopivat, tuleepahan pitkä käyttäaika housuille ;)

Eiköhän nämä jouluasut ala lapselle jo riittää, Nyt on aika keskittyä joulun odotukseen ja juhlintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti