maanantai 8. joulukuuta 2014

Pipoja pukkaa


Olen jo pidemmän aikaa muokkaillut ja etsinyt hyvää trikoopipon kaavaa, mutta aina tuntuu olevan jotain parannettavaa. Tällä kertaa kokeilin Ottobren Eye see you –pipon (4/2014, kaava nro 15)  kaavasta muokkailtua versiota, ja lopputulos oli ihan kiva.
Tämä oli perinteinen tuubipipo, jossa kaksi samanlaista kappaletta ommellaan vastakkain. Kappaleen ylä- ja alareunoihin leikataan pienet lovet, jotka ommellaan yhteen. Siten piposta saadaan päälaelta istuva. Lopuksi yhteen ommeltu tuubi käännetään ympäri saumaan jätetyn kääntöaukon kautta ja aukko ommellaan siististi kiinni käsin tai koneella. Helppoa ja näppärää! Tosin ommellessa kannattaa muistaa, että kääntöaukko tulee jättää kappaleen alaosaan, jotta se jää pipon sisäpuolelle. Kannattaa myös varmistaa, että kuviot päätyvät lopulliseen pipoon oikeinpäin. ;)
Tein saman tien kolme pipoa, itselleni sekä ystävälleni ja hänen tyttärelleen. Heppahullulle väelle kankaaksi valikoitui Selian Runoratsu.
Kaavan malli oli  mielestäni aika kiva, tosin leveyssuuntaan mielestäni erittäin reilu. Valitsin jo itselleni päänympärystäni pienemmän koon, mutta seuraavan pipon ajattelin kyllä tehdä vielä kokoa tai kahta pienempänä. Pituutta puolestaan voisi olla lisää, jos pipon haluaisi olevan tosi lörppä.
Omalle tytölle piti tietenkin myös tehdä heppapipo. Siihen kokeilin Ottobren Muraveinik-lakin kaavaa. Kaava osoittautui tosi kivan malliseksi ja ajattelinkin tehdä samalla kaavalla myös jonkun paksumman pipon talvea varten. Tässä yksilössä päällinen on Selian Runoratsua ja vuori raitatrikoota, joka kuuluu myös Selian valikoimiin. Kuvissa itse asiassa tämä pipo on vielä viimeistelemättä, mutta se oli saatava retkelle päähän ;) Tikkaan vielä pipon reunan, jotta vuori ei vilku otsalla näkyvissä. Lisäksi laitan korvaläppiin nepparin, jotta pipon saa tarvittaessa tiiviisti päähän. Pitää lisäillä tuosta piposta parempaa kuvaa, kunhan saan sen viimeisteltyä.

Ja tässä tuo pipo sitten ihan valmiina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti