sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lettirakkautta - Lovely braids

Scroll down for a brief summary in English

Maija Louekarin iki-ihanat letit ovat vieneet monen ompelijan sydämen mennessään. Tunnustan kuuluvani itsekin tähän ihastuneiden joukkoon. Kangas kun on mielestäni hillityn tyylikäs, mutta kuitenkin persoonallinen ja monikäyttöinen. Minulla on useampiakin suunnitelmia omalle lettikangaspalalleni. Tässä niistä ensimmäinen, eli rento pusero itselleni.
Kaava on oma muokkailuni, jossa lähtökohtana on Ottobren 5/2015 tunikan kaava (nro 17). Otin kaavasta mallia yläosaan, erityisesti pudotettuun hartialinjaan. Loput hahmottelin aika lailla itse. Kaavasta poiketen takakappale on tehty yhdestä osasta. Lisäksi kavensin ja lyhensin mallia rankalla kädellä kaavaan verrattuna, sekä muokkasin pääntietä. Lopputulos on kuitenkin edelleen aika väljä. Paita on ommeltu koossa 34, joten sanoisin kaavan olevan todella reilua mitoitusta.
Hihansuut ja helma on huoliteltu kaksoistikillä ja pääntien käänsin Framilonin avulla ja kaksoistikkasin päältä. Tuo on kyllä näppärä ja nopea tyyli, jos kaikki toimii kuten pitää. Jos ei, on purkuhomma melkoisen raivostuttava ;) Tällä kertaa tosin onneksi säästyin siltä ja sain siistin lopputuloksen ensiyrittämällä. Vinkkejäni Framilonin avulla kääntämiseen kyseltiinkin ja lupaan palata asiaan pian.

Lopputulokseen olen melko tyytyväinen. Kaavaa saa ehkä vielä hienosäätää jatkossa, mutta on tämäkin jo aika kiva. Ja kangas on kyllä napakymppi! Haluaisin ehdottomasti tästä itselleni vielä ainakin topin, mutta kaava on hakusessa. Jos siis tiedät jonkun toimivan toppikaavan, niin vinkkaa ihmeessä!
This lovely fabric by Maija Louekari is an absolute favourite of mine. The design really has some personality and I'll definitely sew some other garments from this one in the future.

This shirt with a relaxed cut is my own pattern modification. I started with an Ottobre tunic pattern (5/2015, pattern no 17), but did a lot of changes to the pattern. I used size 34 of the pattern and despite modifying the pattern the garment is still quite loose. Thus, I'd say that the sizes tend to run quite big in this pattern, as is usual for Ottobre patterns.

I'm quite happy with the result and especially with the fabric!6 kommenttia:

 1. Ihania ovat nuo letit ja melkoisen hulinan kyllä saaneet aikaan ;) Kaunis paita sinulla!

  VastaaPoista
 2. Ihana paita! Kangas vienyt niin monen sydämen ❤

  VastaaPoista
 3. Kiva paita ja tuo kangas on niiin ihana! :) framilonhuolittelusta lähikuvaa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos naiset! Tosiaan järki on lähtenyt kaikilta ompelijoilta tämän kankaan saalistuksessa :D Vai lähikuvaa Framilon-käänteestä, eikö tämä kuvakulma nyt vakuuttanut mun kyvyistä ;) Pitää napsia joku päivä tarkempi kuva.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tunika!! Omia lettejäni en ole vielä uskaltanut leikellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kätsä! Kyllähän se vähän hirvitti iskeä sakset letteihin, varsinkin kun oli vielä oma kaavaversio kyseessä. Mutta onneks tuota kangasta on vielä muihinkin projekteihin. Odotan mielenkiinnolla mitä sun leteistä syntyy :)

   Poista