perjantai 4. syyskuuta 2015

DIY Solmupipo (+kaava)


Scroll down for English

Syksy lähestyy, huvitti tai ei. Syksyn myötä saapuvat myös väistämättä viileämmät ilmat ja tarve saada lämpimämpää päälle. Päätinkin aloittaa syysvarustelut pistämällä pipotehtaan pystyyn. Keväällä ompelin jo useamman solmupipon taaperolle itse kehittelemälläni kaavalla. Lupailin julkaista kaavan myös muiden kiinnostuneiden käyttöön, joten tässä se nyt tulee.Kaava on tarkoitettu trikoolle tai muulle reilusti joustavalle kankaalle. Mikäli kankaasi joustaa vain vähän, kannattaa kaavaa hieman suurentaa. Kaava ei sisällä saumanvaroja.

Kaavan pipo on kokoa taapero, eli sopiva n. 1-2 -vuotiaan lapsen päähän. Toki lasten päät ovat hyvin erikokoisia, joten mittanauhan ottaminen kauniiseen käteen ennen saksien iskemistä kankaaseen kannattanee. Kaavalla ommeltavan pipon ympärysmitta on n. 38,5 cm. Kaavaa on helppo myös leventää tarpeen mukaan alaosasta, jolloin se sopii myös hieman vanhemmalle lapselle. Solmuosaa ei tarvitse suurentaa, vaikka itse pipoa suurentaisikin.

Pipon voi halutessaan tehdä kaksinkertaisesta kankaasta, jolloin siitä tietenkin tulee lämpimämpi. Solmuosaa ei kuitenkaan kannata tehdä tuplana, sillä silloin se ei asetu nätisti.

Solmupipon kaavan voit ladata tästä.

P.S. Blogin synttäriarvontaan ehtii osallistua vielä viikonlopun ajan täällä.


Fall is approaching fast, like it or not. It also necessarily means that cooler weather is soon here as well, and of course one needs to prepare for that. I started with the easy ones, beanies. 

Here is my pattern for a knot beanie for you to download. It fits best for a toddler, but is also easy to enlarge a bit. The pattern is meant for a stretchy fabric and seam allowances are not included in the pattern.

P.S. The birthday raffle is still open this weekend here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti