torstai 20. elokuuta 2015

Yksivuotislahja

Ystäviemme pieni neiti täytti vuoden ja halusin muistaa häntä pienellä itse tehdyllä paketilla, jonne sujahtivat mekko ja pipo.

Mekko on tehty Metsolan Pupu Tupuna -joustocollegesta Ottobren suosikkikaavalla Autumn bouquet (4/2012, kaava nro 3). Muokkasin kaavaa sen verran, että jätin siitä hihat sekä etumuksen rusetin pois. Lisäsin myös pituutta hieman, jotta tunikasta saatiin mekko. Mekko on tehty koossa 86 cm. Kanttaukset tein Stoff och Stilin keltaisella resorilla ja rypytys puolestaan on toteutettu alalankakuminauhan avulla. Rypytykset ovat kyllä mielestäni kivoja, sillä niillä saa helposti ja näppärästi vähän muotoa ja ryhtiä vaatteeseen.

Valitsin kankaaksi tämän Pupu Tupunan, sillä se kuulemma lukeutuu saajan suosikkeihin. Päivänsankari perheineen itse asiassa asuu ulkomailla, joten mekko olkoon samalla pieni muistutus Suomesta :)
Mekon kaveriksi halusin tehdä vielä syksyksi trikoopipon. Nämä kuosithan nyt eivät alkuunkaan sovi yhteen, enkä näitä yhdessä käytettäviksi tarkoittanutkaan. Pipo on tehty Sampsukan ihanasta bambitrikoosta. Kaavana testasin Ottobren 4/2015 pipokaavaa nro 24. Tein pienimmän koon (48 cm) ilman saumanvaroja ja ainakin meidän oman neidin päähän testattuna vaikutti siltä, että tuli aika sopivan reilu lopputulos.

Päivänsankarilla on hoidon aloitus pian edessä, joten nimikoin pipon vielä valmiiksi. Nimikointiin käytin harmaata Sock Stoppia, joka siis on sukkien liukuesteeksi tarkoitettu aine, jota myyvät monet askartelu- ja käsityökaupat. Pitäisikin hommata tuota itselle parissa muussakin värissä, niin voisi käyttää sitä myös koristeluihin inspiraation iskiessä. Lisää infoa Sock Stopista ja muista nimikointi-ideoista löytyy aiemmasta postauksestani täältä.
4 kommenttia:

 1. Miten ihana mekko! Varmasti lahjoihin ihastutaan. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti Kätsä! Kyllä saaja (tai lähinnä vanhemmat) kaiketi ilahtuivat :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten supersöpö lahja! Kiva idea tuo liukueste :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hannariina! Itsekin tykkäsin tuosta liukuesteestä, tosi näppärä käyttää :)

  VastaaPoista