keskiviikko 26. elokuuta 2015

Blogin yksivuotisarvonta ja syyssuunnitelmia

Tasan vuosi sitten tämän blogin ensimmäinen postaus näki päivänvalon. Kynnys blogin perustamiseen oli jostain syystä korkealla ja jonkin aikaa kirjoittelinkin blogiani niin, että se ei ollut julkisena. Vähitellen kuitenkin rohkaistuin avaamaan blogin myös lukijoille ja linkittämään postauksiani ompeluaiheisille palstoille. Eikä minua vieläkään elävältä ole syöty, joten ei ole tämän blogin perustamista tarvinnut katua.

Yksivuotissynttäreiden kunniaksi onkin aika pohtia lähitulevaisuuden eli syksyn ompelukuvioita sekä pistää pystyyn pieni arvonta kiitokseksi siitä, että jaksatte täällä vierailla. Mutta ensin näitä ompelusuunnitelmia. Kokosin jälleen inspiraatiokuvan, jotta näette hieman mitä minulla on mielessäni syksyn varalle. Ja kuten kuvasta näkyy, niin synkeältä näyttää ;) Harmaa ja musta nimittäin ovat ehdottomat lempivärini kylmemmille keleille. Niitä on kuitenkin tarkoitus piristää asusteilla ja yksityiskohdilla mahdollisuuksien mukaan.

Fall15


Ompelusuunnitelmissa minulla on syksylle ainakin lepakkohihainen paita tai kaksikin, pari pitkähihaista mekkoa ja toppeja, sekä mahdollisesti myös puolihame. Toppien suhteen se täydellinen kaava on vielä löytämättä, joten toivon sen tulevan vastaan pikimmiten. Myös lepakkopaidan suhteen kaava on vielä vähän auki, joten jos törmäätte sellaiseen, niin saa vinkata minulle. Toki aion syksyn aikana ommella myös lapselleni. Siltä osin suunnitelmissa on pääasiassa perusvaatetta arkikäyttöön, mukaanlukien epäilemättä myös ne iänikuiset mekot ;)
Sitten siihen tärkeimpään, eli arvontaan! Blogin nimi huomioiden minunhan on tietenkin näin ensimmäisen arvontani kunniaksi suorastaan pakko arpoa mekko jollekin pienelle neidille. Mikäli pienelle mekolle ei kuitenkaan käyttäjää voittajan lähipiiristä löydy, voi voittonsa muuntaa vaikkapa poikien t-paidaksi tai pikkuylläriksi naiselle. Siten arvontaan voivat osallistua kaikki kynnelle kykenevät. :) Koko- ja tyylimieltymyksiä kyselen sitten voittajalta tarkemmin.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen, että minkälaisia postauksia toivoisit blogiini jatkossa. Erityisesti toiveet ompeluohjeiden ja tutoriaalien suhteen ovat tervetulleita, jotta osaan suunnata niitä todellisen tarpeen ja kiinnostuksen  mukaan. Ehdottomasti suosituin postaukseni on nimittäin ollut ohje babynestin ompeluun, joten oletan sen tyyppisille julkaisuille olevan kiinnostusta jatkossakin.
Voit halutessasi lunastaa itsellesi lisäarvan liittymällä blogin lukijaksi. Lisäarvan saat myös julkaisemalla tämän arvonnan linkin sosiaalisessa mediassa (blogissasi, Facebookissa tai Instagramissa). Mainitse kommentissasi siis myös, että kuinka monella arvalla olet mukana (max 3 kpl). Arvonta on avoinna sunnuntaihin 6.9.2015 saakka.

Arpaonnea!

21 kommenttia:

 1. Onnea blogille! En osaa esittää tarkkoja toiveita. Jotain uusia ideoita, pieniä vinkkejä piristäviin yksityiskohtiin? Olen joka tapauksessa mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yksityiskohdat on aina kivoja ja niitä onkin tässä tulossa jo ihan lähiaikoina.

   Poista
 2. Onnea yksivuotiaalle! :) Mie toivoisin tutoriaaleja erilaisten laukkujen ompeluun, kun olen siihen hullaantunut, mutten yleensä kirjojen ohjeita tajua..

  Olen arvonnassa mukana yhdellä arvalla, mikäli voittaisin, niin toivoisin joko paitaa pojalleni tai sitten itselleni jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai laukkututoriaaleja, pitääpä pistää harkintaan. Laukut on kyllä to do -listalla ja ohjeita olen käynyt kovasti läpi, joten ehkä voisin koittaa ehtiä laatia jotain ohjeistusta asiaan liittyen :)

   Poista
 3. Mahtavaa! Sulla on tosi kaunis tuo banneri tässä blogissa! Olen mukana yhdellä arvalla (lukijapaneelissa).

  Jos voitan, minulle käy palkinnoksi tytön mekko, pojan paita tai vaikka mulle joku pikkuinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Itsekin olen jotenkin nyt kumman kiintynyt tuohon meidän omenapuun kuvaan. On ollut mielessä, että pitäisi päivittää se syksyisempään, mutta en aivan vielä malta :)

   Poista
 4. Kahdella arvalla mukana, liityin lukijaksi. Kyllä nuo liivimekot on aivan ihania, selkeä malli ja sitten tuollainen Pupu Tupuna -tyylinen värikkyys. Wau!
  Palkinnoksi kävisi juurikin tuollainen mekko, tai sitten jotain pientä itselle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana kahdella arvalla =) Toivoisin muodin suuntauksia käsitteleviä juttuja ja tietysti ompeluun suuntautuen.

  VastaaPoista
 6. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! Mukana kahdella arvalla. Tykkään lukea juttuja ja kuvia itse ommelluista vaatteista.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Jopas löysin täältä kivan blogin! Arvonnassa olen mukana kahdella arvalla. :)

  Selasin postauksiasi läpi on kyllä todella kiva, että olet laittanut teko-ohjeita tekemiisi töihin! Jatkossakin siis toivon postauksia, joissa on mukana ohjeet vaatteisiin. :) Erityisesti helpot ja yksinkertaiset naistenvaatteet kiinnostavat - ehkäpä minäkin pitkän tauon jälkeen kaivan ompelukoneen esille ja yritän vihdoinkin saada ommeltua itselleni sopivan mekon! Jossain selaamassani postauksessa mainitsit kantanneesi reunat framilonilla, joten ohjeet sen ompelemiseen olisivat todella tervetulleet! Olen kuullut, että sen kanssa menee helposti hermot ja itseni tuntien näppärät niksit ja vinkit olisivat hyödyllisiä. :D

  VastaaPoista
 8. Osallistun 3 arvalla, laitan linkin blogiini. Toivon postauksia naisten vaatteista, jospa innotuisin itsellenikin taas ompelemaan. Ja aika pieniäkin mekkojen käyttäjiä meiltä löytyy, jos sattuisi arpaonni kohdalle. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailuistanne Janiika, klaara, Emonen ja Manda!

  Tarkoituksena onkin laittaa ohjeita ja vinkkejä enemmän blogiin jatkossa. Framilonin kanssa olen päässyt jo aika hyvin sinuiksi (mitä nyt juuri edellispäivänä purin erään hihansuun Framilonin kolmeen kertaan ;) ). Mutta kirjoittelen joku kerta vaikkapa ohjeistusta kokemusteni perusteella :)

  Ja naistenvaateompeluksia onkin tulossa taas syksyn mittaan enemmänkin :)

  VastaaPoista
 10. Lukijana kahdella mukaan :) Teini-ikäisten asusteille ja vaatteille toivoisin vinkki/ohjepostausta, sillä mulla ois kotona käsitöistä kiinnostunut teini. Saatais yhteistä tekemistä.

  Yllätystä naiselle toivoisin, jos onni suosii:)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Naisten vaatteiden ompeluohjeita ja malleja, pieniä kivoja yksityikohtia unohtamatta.
  Yhdellä mukana!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Naisten vaatteiden ompeluohjeita ja malleja, pieniä kivoja yksityikohtia unohtamatta.
  Yhdellä mukana!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannutkin, että naistenvaatepostaukset tuntuvat olevan kiinnostavia lukijoiden mielestä. Lupaan panostaa niihin jatkossa :)

   Poista
 13. Toivoisin juttuja naisten vaatteista taikka ihan pienten vauvojen vaatteista.
  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 14. Kaksi arpaa ja pikkuinen mekko kiitos <3 toivoisin ohjeita tytönvaatteisiin, jotain jippoja niihin?

  VastaaPoista
 15. Kiitos vierailuista ja juttutoiveista Carita ja Hannariina :)

  VastaaPoista