tiistai 25. elokuuta 2015

DIY Pyöränistuimen sadesuoja

Syksyn uusi arki toi meidän perheeseen mukanaan myös päivähoitoon kuljetukset. Aion pysyä arjen muutoksesta huolimatta uskollisena pyörälleni myös jatkossa, mutta syyskelit tuottivat jo ennakkoon hieman päänvaivaa. Päiväkodilla kun ei oikein ole hyvää säilytyspaikkaa pyöränistuimelle päivän ajaksi, joten se joutuu seisomaan pyöräni kanssa työpaikan pihalla päivänsä. Märkään istuimeen lasta ei kuitenkaan ole iltapäivällä kiva laittaa, joten suhautin siis kasaan sadesuojan lastenistuinta varten.
Kuten kuvitella saattaa, ei tällaisen suojan ompelu kovin suurta taitoa tai paljoa aikaa vaadi, joten projekti on mitä oivallisin vähän kiireisemmällekin vanhemmalle. Tässä hieman ohjeistusta tähän simppeliin projektiin.

Tarvikkeet

- n. 90 x 115 cm vedenpitävää kangasta
- kuminauhaa

Ohje

Leikkaa n. 90 x 115 cm suuruinen pala vedenpitävästä kankaasta. Pyöristä kappaleen yksi kulma. Taita tämän jälkeen kappale nelinkerroin ja leikkaa muutkin kolme kulmaa pyöreiksi. Täten saat kappaleen kaikkiin kulmiin suunnilleen samanlaisen pyöristyksen ilman mittailuja ja merkkailuja.Ompele kappaleen ympäri kuminauhakuja ja muista jättää pieni pujotusaukko kuminauhalle. Pujota kumppari kujaansa. Pujotus voi olla vedenpitävän kankaan kanssa hieman hankalaa, sillä hakaneula ei oikein tahdo kulkea kankaan tahmeaa nurjaa puolta vasten, mutta pujottaminen onnistuu kyllä, hitaasti mutta varmasti.  Kuminauhaa kannattaa varata reilu pätkä ja sovittaa sopiva pituus istuimen mukaan ennen kumpparin hännän leikkaamista poikki.

Viimeistelyä kaipaava voi koristella sadesuojan halutessaan. Sadesuojalle voi myös halutessaan ommella pienen säilytyspussukan, jos se tuntuu tarpeelliselta. Itse ajattelin säilyttää suojaa pyöräilyn ajan pyöräni korissa.

Tämä sadesuoja sopii kokonsa puolesta tavanomaisimpiin istuimiin. Kuvissa sadesuoja on Hamax Siesta -istuimen päällä ja yltää siis peittämään myös nuo jalkapidikkeet. Mikäli haluat peittää vain itse istuinosan riittää hieman lyhyempikin kangaspala.

Tarkoitukseen sopivat monenlaiset vedenpitävät kankaat. Ohut kangas on kuitenkin mielestäni parempi, sillä se muotoutuu istuimen päälle paremmin ja on myös helpompi säilyttää ja nopeampi kuivattaa. Itse käytin kankaana Eurokankaan palalaarista löytämääni ulkoilupukukangasta. Sadesuojan voi myös halutessaan koota esimerkiksi aiemmista projekteista jääneistä jämäpaloista, kunhan huolehtii siitä, että saumat ovat vedenpitävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti