sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kukkamekossa kesään

Tänään saimme juhlia ystäviemme pienokaisen ristiäisiä. Koska kesähän on nyt ihan virallisesti jo ovella päätin sonnustautua sen kunniaksi kukkamekkoon. Tämä mekko tuli myös ommeltua viime viikonlopun laneilla.

Mekossa käyttämäni ihana viskoosidigiprintti lähti mukaani Eurokankaan palalaarista jo joskus lopputalvella, sillä mielestäni tämä oli kuin tehty kesäisiin mekko-ompeluksiin. Kangas itse asiassa muistuttaa mielestäni kovasti Ted Bakerin kukkakuoseja, joihin olen ollut aika tykästynyt.

Kaavaksi valikoitui lopulta jo aiemmin testaamani Suuri Käsityö -lehden mekkokaava viime kesältä (SK 7/2014, kaava nro 2). Kaava on mielestäni huippuhyvä, sillä sen avulla saa tehtyä joustamattomasta kankaasta mekkosen ilman vetskaria, muotolaskoksia ym. lisäpuuhasteluja. Myös kankaan kuviointi olisi kärsinyt laskoksista. Mekko ei kuitenkaan näytä puolijoukkueteltalta vyötärökumpparinsa ansiosta. Kaavaa muokkailemalla tämän avulla saisi nopsasti tehtyä myös nätin maksimekon kesäkelien varalle. Kuminauhan paikkaa siirtämällä ja valitsemalla joustavan kankaan tämä kaava palvelisi varmasti myös mammamekkotarkoituksessa, niitä kun kanssaompelijat usein tuntuvat olevan vailla.

Tein mekon koossa 34 muuten täysin kaavan mukaisesti, mutta pituutta lisäsin helmaan hieman. Huolittelin hihansuut rullapäärmeellä, joka mielestäni istui tähän kevyeeseen kankaaseen paremmin kuin perinteinen taite. Helmaan sen sijaan tein taitteen, mutta ompelin sen käsin. Mekko on hihoja lukuunottamatta vuoritettu. Vuorikankaana käytin Eurokankaan vaaleansinistä joustamatonta vuorikangasta.


Pakko kyllä tunnustaa, että olen aika ihastunut lopputulokseen. Kuosi on mielestäni aikamoisen upea ja kaava toimii tämän kankaan kanssa paremmin kuin hyvin. Mekko pääseekin varmasti ahkeraan käyttöön!3 kommenttia: