torstai 7. toukokuuta 2015

Iltapuku

Viime aikoina on kyllä ollut kiirettä ja saanut mennä aikamoista haipakkaa edestakaisin. Ja muun puuhan keskellä päätin, että ehdottomasti tarvitsen uuden iltapuvun ystäväni karonkkaan. Toki niitä mustia kolttuja olisi roikkunut pari jo kaapissa entuudestaan, mutta minulla oli jonkinlainen visio siitä, mitä haluan pukea juhlaan päälleni, ja nuo mekot eivät näyttäneet ollenkaan siltä.
Siispä tuumasta toimeen. Marssin paikalliseen Eurokankaaseen, josta lähti mukaan New duchess -morsiussatiinia ja Sevilla-joustopitsiä, sekä 50 cm piilovetoketju. Selailin läpi loputtoman määrän käsityölehtiä, mutta kuten arvelinkin, ei haluamani kaltaista kaavaa tullut vastaan. Siispä piti soveltaa. Mekon yläosaan otin pohjaksi Modan 1/2013 numerosta löytyvän iltapuvun kaavan (kaava nro 2) koossa 34.


Tein kaavaan melko kattavat muutokset, joten lopulta siitä ei kyllä jäänyt jäljelle juuri mitään. Muutin selkäosan aika samanlaiseksi kuin etukappaleen pääntien, eli hieman venemäiseksi. Helmaa puolestaan levensin ja pidensin, sekä jätin halkiot pois. Vetoketjun paikan siirsin sivusta keskitakasaumaan. Lisäksi katkaisin mekon, niin että siihen muodostui laskettu vyötärö. 

Koko mekossa on pohjana satiinikangas, mutta yläosassa sen päällä on pitsi. Vyötärösauman alapuolella sekä helmassa on lisäksi pitsikankaan aaltoilevasta reunasta tehty kaistale. Jätin mekon kokonaan vuorittamatta, sillä paksu morsiussatiini ei vuorta mielestäni kaivannut. Jälkikäteen ajateltuna yläosan vuorittaminen olisi kyllä kannattanut, sillä nyt päädyin ompelemaan pääntien ja kädenteiden käänteet käsin, jotta tikki ei tulisi näkyviin. Joustavan pitsin ja joustamattoman satiinin yhdistäminen kun oli paikoin hieman haastavaa, joten en halunnut riskeerata sitä, että mekon näkyvimpiin kohtiin tulisi rumasti venynyttä tai ryppyyntynyttä pitsiä.

Lopputulokseen olen melko tyytyväinen, vaikka ainahan sitä parannusehdotuksia on mielessä. No seuraavaan mekkoon sitten :)

4 kommenttia:

 1. Siis vau! Kaunis mekko ja sopii sulle tosi hyvin.

  Mäkin tarttisin uuden juhlamekon, tosin ihan kesähäihin. Ehkä pitäis vaan uskaltaa kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tässä nyt en kovin paljoa koreillut, kun kuitenkin pitää muistaa etiketti. Enkä tietenkään halunnut kilpailla päivän päähenkilön ihanan mekon kanssa.

  Mutta kokeilemaan vaan, aina niistä sovelluksista jotakin syntyy :) Munkin pitäisi kyllä seuraavaksi tehdä kesäinen juhlamekko. Suunnitelmakin on aika selvä, eli lopputulos tulee varmasti olemaan jotakin aivan muuta :D

  VastaaPoista
 3. Upea kokonaisuus ja mekko istuu sinulle mielettömän hyvin!

  VastaaPoista