maanantai 18. toukokuuta 2015

Onion 2035 Tukholmassa
Kuten blogiani seuranneille on kenties jo käynyt selväksi, rakastan mekkoja. Siksi ompelukseni usein painottuvat niihin. Lapsille kivoja mekkokaavoja on vaikka millä mitalla, mutta täydellisen kaavan löytäminen itselle on todella työlästä. Ruskamekko oli itselleni täyskymppi, mutta monet muut viimeaikaiset kokeilut ovat kyllä menneet mitoitukseltaan pahasti metsään ja mekkoja on saanut muokata oikein urakalla, jotta niistä on saanut edes suunnilleen istuvia. Erään epäonnisen kokeilun jälkeen minulle vinkattiin Onionin kaavaa 2035. Olin itsekin sitä joskus aiemmin katsellut, joten vinkin seurauksena päätin, että nyt tuota monen ompelijan suosikkia on minunkin kyllä kokeiltava.
Epäonnekseni kaava sattui juuri silloin olemaan kaikista kotimaisista nettikaupoista loppu. Laneilla kuitenkin ihanat ompelijatoverit lainasivat omiaan ja sain piirrettyä muunmuassa tämän kaavan itselleni.

Kankaaksi mekkokokeiluun valikoitui jälleen tuttu ja turvallinen Jyväskylän kangaskaupan talvitrikoo, tällä kertaa värissä vaalea meleerattu harmaa. Olen kehunut tätä kangasta jo moneen otteeseen ja pysyn edelleen kannassani. Kerrassaan loistava kangas, joka taipuu moneksi ja kestää myös käytössä kulahtamatta.

Ompelin mekon ilman rinnanaluksen poikkileikkausta ja suorilla hihoilla. Lisäksi rypytin helman pussimaiseksi kuminauhan avulla. Mekko on tehty koossa XS. Muuten ompelu oli erittäin näppärää, mutta pääntie tuotti hieman harmaita hiuksia. Kaavan pääntie oli nimittäin  melko avara, joten muotokaitelehuolittelu oli välttämättömyys. Se ei kuitenkaan meinannut alkuun asettua haluamallani tavalla, jonka vuoksi mekko päätyi telakalle hyväksi toviksi. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja viimeistelin mekkosen.
Mekon päälle saatuani en voi muuta kuin todeta, että kaava taitaa olla minunkin uusi suosikkini. Kivasti istuva peruskaava ilman mitään(!) muokkauksia, ah autuutta. Tällä syntyy takuulla mekko jos toinenkin kesäksi.

Mekko pääsikin heti valmistuttuaan maailmalle, terveiset Tukholman keväästä. :)

2 kommenttia:

  1. Loistavaa löytää istuva kaava! Varmasti tulee ommeltua muitakin nättejä mekkoja :) Toivottavasti oli kiva reissu!

    VastaaPoista
  2. Hyvän kaavan löytäminen on kyllä huippua, muokkailuihin kun saa aina kulumaan hirveästi aikaa ja vielä enemmän hermoja ;)

    Kiitos, reissu oli kyllä oikein kiva. Seuraavaa odotellessa!

    VastaaPoista