sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Perhosmekko - KCW Butterfly dress

Scroll down for English.

Ompeluhaasteviikon viimeinen projektini on tämä perhosmekkonen neidille. Teki mieli ommella jotain kesäisen hempeää, ja tässä on lopputulos. Melkeinpä kaikki tässä mekossa on omasta hatusta tempaistua. Yläosaan otin vähän mallia Ottobren Spot fish -t-paitakaavasta (3/2014, kaava nro 3), mutta muuten mekko on itse hahmoteltu. Mekko on kutakuinkin kokoa 74 cm.
Kangas on Noshin puuterinvärinen flamé. Tästä kankaasta en vielä aiemmin ollut ommellutkaan, mutta se oli oikein kiva käsiteltävä. Kovin paljoa joustoa kankaassa ei siis ole, joten en suosittele sitä esimerkiksi legginseihin. Kesäpaitoina ja -mekkoina tämä sen sijaan on omimmillaan.

Halusin tuoda mekkoon vähän lisäilmettä lisäämällä siihen muutaman perhosen. Perhoset on tehty kangastussilla (Biltemasta) ja sabluunaa apuna käyttäen. Nuo sabluunat olen ostanut JoAnnilta. Bilteman tussit olivat tosi kivoja käyttää, eivätkä levinneet pieniä yksityiskohtiakaan tehdessä. Pesunkestävyys selviää sitten ajan kanssa, mutta ainakin tähän mennessä voin kyllä suositella noita.

Tyttö oli niin ihastunut mekkoonsa, että kuvia oli lähes mahdotonta saada. Hän vain juoksi ympyrää mekkonsa kanssa ja kuviin päätyikin pääasiassa vain epätarkkoja vilahduksia puolikkaasta tytöstä. Tätä käytetään kesällä siis varmasti paljon, jos ei muuten niin sukkisten kanssa.
My last project for Kid's clothes week is this butterfly dress for my little girl. The fabric is flamé from Nosh and the pattern is self-drafted.

The butterflies are drawn with fabric marker and using stencils from JoAnn. The dress is approximately size 74 cm (9M). My daughter was so excited about the dress that getting decent pictures turned out to be close to impossible. I'm sure that this dress will be worn a lot during the summer.

This Wild Things theme of KCW really was my cup of tea! Now it's interesting to wait and see what is coming up the next time :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti