tiistai 14. huhtikuuta 2015

Lökäpöksyt kesään


Joskus parhaat ideat pälkähtävät päähän täysin sattumalta. Niin tälläkin kertaa, sillä olen aivan ihastunut näihin hetken mielijohteesta suhauttamiini pikkuneidin kesälökäreihin.


Ompelin neidille jo odotusaikana lökäpöksyt Ottobren Summer sea -trikoohousujen kaavalla (kaava nro 4, 3/2013) ja harjoittelin samalla uuden saumurini käyttöä. Koska lapsen sukupuoli ei ollut etukäteen tiedossä, päädyin tekemään nämä pöksyt PaaPiin vihreästä kirahvijerseystä, jonka ajattelin sukupuolineutraaliksi. Tytön synnyttyä mielsin pöksyt kuitenkin turhan poikamaisiksi ja ne jäivät täysin käyttämättä, siis jopa kokeilematta. Taannoin laitoin nuo housut hoitolaukkuun varavaatteeksi ja sieltä ne sitten päätyivät yhtenä päivänä pakon sanelemana päälle. Ja heti alkoi harmittaa, että pöksyt olivat jääneet käyttämättä. Kaava on nimittäin mielestäni tosi kiva sekä ulkonäöllisesti että varmasti myös käyttäjänsä mielestä. 


Kirahvihousut ovat kokoa 62 cm ja siten tytölle jo turhan naftit. Päätin siis heti tehdä samalla kaavalla uudet pöksyt, jotka pääsevät takuulla käyttöön asti. Ja koska kesä on tulossa ihan justiinsa, niin kesäpöksythän näistä oli tuleman.


Tilasin kankaiden yönä (monen muun ihanuuden lisäksi...) hieman tätä Pehemiän kaunista Babushka roses -trikoota turkoosinvihreänä kesäompeluksia varten. Kangas sopi lökäpöksyihin mielestäni täydellisesti, joten tuumasta toimeen siis. Sopivan resorin valkkaus tuotti päänvaivaa, mutta lopulta päädyin Sampsukalta tilaamaani lohenpunaiseen resoriin, joka sopii mielestäni hyvin ruusujen sävyyn. 

Nämä ruusupöksyt tein koossa 74 cm ja kuten kuvasta näkyy, kasvunvaraa on vielä reippaasti. Se ei kuitenkaan tämän mallin kanssa haittaa, sillä lahkeiden pitkät resorit kasaavat housut kivasti käyttäjän pituuteen sopivaksi. Ihana kaava, näitä pöksyjä syntyy varmasti vielä lisääkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti