tiistai 20. lokakuuta 2015

KCW Accessories
Scroll down for a brief summary in English

On jälleen Kid's Clothes Weekin aika, eli tämän viikon ajan keskityn ompeluissa lastenvaatteisiin. Viikon teemana on tällä kertaa kurpitsajuhlan henkisesti naamioituminen. Meillä kuitenkin on tällä hetkellä eniten tarvetta arkivaatteille, joten en erityisemmin keskity teemaan, vaan ompelen sitä, mille oikeasti on tarvetta. Ja mielestäni Suomen talvikelien vaatetus on sekin melkoista naamioitumista ;)

Aloitin ompelukset talviasusteilla, eli kaulureilla ja kypärämyssyllä. Kaavat ovat Ottobresta, kauluri lehdestä 4/2015 ja kypäräpipo 6/2015. Tein kaulurikaavasta hieman eri versioita testatakseni, että mikä on paras variaatio. Kaikissa kolmessa lähdin liikkelle 2-4-vuotiaille tarkoitetusta kaavasta. Raidallinen on leikattu ilman saumanvaroja ja lettikaulurissa puolestaan lisäilin hieman pituutta sekä kaulaosaan että miehustaan. Kaikki yksilöt ovat oikein käyttökelpoisia, mutta pienin eli vaaleanpunavalkoraitainen on ehkä tällä hetkellä sopivin neidille. Kiva ja näppärä kaava, näitä tulee varmasti tehtyä lisääkin sekä omaan käyttöön että lahjoiksi. Vähän harkitsin myös tekeväni itselleni yhden talviulkoiluja varten.

Kaulureiden kankaista kissadigiprinttitrikoo on Metsolan valikoimista, raidat Stenzolta ja letit Vimman. Lettikaulurin tausta on Jyväskylän kangaskaupan valkoista talvitrikoota, kun taas muissa kahdessa vuorikankaana on Eurokankaan laarista ongittua mikrofleeceä.

Kypärämyssy puolestaan on tehty koossa 48 cm ja aika lailla ohjeiden mukaisesti. Kangas on Pehemiän Marjanallet-merinovillaa, joka on ihanan lämmin materiaali talven kylmille keleille. Merinoa onkin hyvä pino kotona odottamassa talvivaatteiksi pääsemistä, joten niitä näette varmaan tältä suunnalta lähiaikoina lisääkin.

Kypärämyssyn kaava oli mielestäni aika reilua kokoa, pienempikin olisi kyllä neidille hyvin mahtunut. Varsinkin kun merinovilla on tunnetusti materiaalina tosi joustava. Mikäli siis pohdit kahden koon välillä, suosittelen valitsemaan niistä pienemmän.
It's again time for Kid's Clothes Week. The theme this time is disguise. In my opinion, the Finnish winter gear is quite a disguise, so that's what I'm focusing on this week. I started with some accessories for my little girl. 

All these accessories are sewn with Ottobre patterns. Neck warmer is from Ottobre 4/2015 and the hat from 6/2015. Let's hope that these will keep my child warm during the upcoming months!

2 kommenttia:

 1. Onko Ottobren lohikäärmekypärämyssyn kaava sulle tuttu? Itse olen tehnyt sillä kypärämyssyjä, mietin vaan että mahtaako olla paljonkin eroa tuohon uuden Ottobren kaavaan.

  Tuota kaulurikaavaa täytyykin testata :)

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta AnneS. Lohikäärmelakki on printattuna pöydällä, mutta en ole sitä ommellut koskaan. Pitääpä testata eroja, palaan asiaan :)

   Kaulurikaava on kyllä ihan huippu, niin nopea ja näppärä ommella. Itse siis skippasin alareunan kanttauksen ja saumuroin vain, ihan siistit on noinkin.

   Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista