keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Vauvalahjoja


Tänään vuorossa on pienenpieniä ompeluksia, vauvalahjoja. Ystäville on viime aikoina tupsahdellut perheenlisäystä ja pieniä muistamisia on siten tullut läheteltyä moneen osoitteeseen. Tässä jonkinlainen yhteenveto niistä.
Suosituimpia tekeleitä ovat ehdottomasti olleet asustesetit, eli pipoja, tumppuja ja kaulahuiveja on tullut suhauteltua. Eivätkä ne kaikki tietenkään lahjaksi päätyneet, vaan oma lapsi on myös saanut osansa.
Tässä on ystävän pojille menneet norsuvetimet. Pieni isoveli sai myös pipon ja huivin, totta kai. Pinkki setti puolestaan on meidän neidin. Huivit ja tumput on tehty omalla kaavalla, hieman Polarn o. Pyretin asusteista mittoja ottaen. Huivit tein tarkoituksella reilun kokoisiksi, jotta menevät sitten käytössä myös vähän isommalla lapsella. Nämä pipot on myös tehty omalla kaavalla, jota pitänee kyllä vielä vähän työstää. Oman neidin päätä käytin mittapuuna, mutta kuulemma ystävän isommalla pojalla pipo jäi liian lyhyeksi, eikä riittänyt korville asti. Meillä pipo on kyllä ihan passeli. Ja nopeastihan näitä ompelee, joten mikäs siinä on kokeillessa pikkumuutoksia kaavaan, kunnes on sopiva kaikille päille. Ja kangashan on Noshin norsuja ja resorit taitavat molemmat olla Sampsukasta.Tämä pipo on Ottobren 1/2012 kaavalla Ernie-raitapipo (kaava nro 6). Tein pipon koossa 40 cm. Pinkki resori Sampsukasta. Pipon malli oli ihan kiva, korvamaisilla ulokkeilla varustettu. Sen ompelu saumurilla oli kuitenkin haastavampaa kuin perinteisen tuubipipon, sillä vauvan pipossa nuo korvaosat eivät kovin suuria ole. Tarkkuutta sai siis käyttää, ettei piposta lopulta kuitenkin tullut perinteinen tuubipipo. Mutta ihan hyvin sain korvat lopulta kuitenkin näkymään.
Yksi vauvalahjasetti tuli tehtyä myös PaaPiin kirahvitrikoosta. Tässä kaikki asusteet on tehty samoilla kaavoilla kuin ylemmässä norsusetissäkin.
 
Asusteiden lisäksi vauvalahjoiksi sekä oman neidin käyttöön on tullut tehtyä myös paljon tuttinauhoja jos jonkinmoisilla kuoseilla. Pitäähän sitä nyt aina olla päivän asuun sopiva nauha tarjolla.. Tuttinauhatarvikkeet on tilattu Nappikauppa Punahilkasta. Osa itse nauhoista on lähtenyt mukaan erinäisistä putiikeista, en enää itsekään muista kaikkien alkuperää. Nauhat on leikattu n. 26 sentin mittaisiksi, jolloin valmiin tuttinauhan pituus on suunnilleen 20 cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti