maanantai 27. lokakuuta 2014

Ruokalappuja



Ruokalappuja ei liene koskaan liikaa, siltä ainakin itsestä monesti tuntuu. Niitä onkin helppo ja nopea ommella. Ruokalappu on myös näppärä ja käytännöllinen vauvalahja. Itse olen tehnyt näitä ilman sen kummempia kaavoja, hieman äitiyspakkauksen ruokalappua mallina käyttäen.
Parhaasta materiaalista on monia mielipiteitä. Itse olen kokeillut tehdä ruokalappuja vähän erityyppisistä kankaista. Tässä leppäkerttukuvioinen on pul-kankaasta ja tuo raidallinen laminoidusta trikoosta. Kangastahan näihin nyt ei paljoa kulu kuitenkaan, joten ruokalaput ovat hyviä käyttökohteita eri projekteista jääneille jämäkankaillekin.
Nämä kankaat on tilattu Royal-kestoilta. Musta kanttinauha löytyi kotoa ja ruudullinen puolestaan on muistaakseni Nappikauppa Punahilkasta. Kanttinauhan menekki on n. 2 m.
Ruokalapun kiinnitykseen voi käyttää nepparia, nappia tai tarranauhaa. Itse laitoin näihin molempiin tarranauhaa aika pitkän pätkän, jotta ruokalapussa on enemmän säätövaraa. Ja tarrahan kannattaa tietenkin laittaa niin päin, että karhea puoli on ylöspäin, eikä lapsen niskaa vasten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti