tiistai 7. lokakuuta 2014

Mekkoja, mitäpä muutakaan


Jos sitä esittelisi muutaman mekon, näitähän riittää. Tässä muutama tekele samalla Ottobren hyväksi ja helpoksi havaitulla kaavalla. Kaava siis on Speedy girl –trikoomekko (kaava nro 1 lehdestä 3/2013).
Kaavojen piirtäminen on jotenkin niin tylsää puuhaa, että kun olen löytänyt jonkun toimivan ja kivan kaavan, tulee sillä usein toteutettua useampikin vaate. Ja mekot on siitäkin kivoja, että koon kanssa ei ole niin justiinsa, pieni reiluus ei haittaa mitään ja vähän lyhyeksi jäänyttä mekkoa puolestaan voi pitää tunikatyyppisesti. Eivätkä nämä suinkaan ole pelkkiä kesävaatteita, vaan käyvät sukkisten ja bodyn kanssa yhtälailla myös viileämmillä keleillä.
Ensimmäinen tekele tällä kaavalla oli Znokin bambikuosinen versio koossa 62 cm. Laitoin tähän Sampsukan sävyä tumma vaaleanpunainen olevat resorit. Tein mekon kaveriksi myös samasta kankaasta pöksyt koossa 62 cm. Näiden kaava oli Ottobren nettisivuilta. Lahkeensuun resorit tein ensin kertoimella 0.7, mutta ne olivat turhan tiukat, pari senttiä löysemmät resorit ovat paljon sopivammat.


Tämä punainen norsumekko on tehty Znokin kankaasta koossa 68 cm. Ohjeesta poiketen jätin tästä kappaleesta pääntieltä Framilonin pois ja huolittelin pelkällä resorilla. Pääntie jäi kuitenkin vähän turhan isoksi, joten ehkä ohjeessa pysyminen (ainakin toisinaan) kannattaa :) Mutta ihan kiva tästä kuitenkin tuli. Punainen resori on Stoff & Stilin.
Viimeinen yksilö puolestaan on Paapiin bambikuosinen, tämäkin kokoa 68 cm. Tässä  mekossa päätin kokeilla pääntien ja hihansuiden huolittelussa samasta kankaasta tehtyä kaitaletta, sillä mikään kaapista löytyvä resorivaihtoehto ei oikein miellyttänyt silmää. Ja ihan nätti tästä versiosta tulikin. Kangas ei kuitenkaan jousta kovin paljoa, joten pukemisen helpottamiseksi lisäsin niskaan nepparin (Käpyseltä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti