perjantai 17. lokakuuta 2014

Marjametsässä


Tämä PaaPiin Marjanallet-kuosi on niin kertakaikkisen ihana, että siitä oli saatava tehdä jotakin. Onnistuin haalimaan itselleni kunnon kokoisen palan jo loppuunmyytyä harmaata trikoota. Siitä syntyikin tyttärelle kiva asu.
Tein kankaasta lyhythihaisen bodyn ja sen kaveriksi shortsit, molemmat koossa 62 cm. Kaavat ovat jälleen Ottobren valikoimista. Bodyn kaava on Baby whale –raglanhihainen body (kaava nro 3 lehdestä 3/2013). Kaava oli muuten kivan mallinen ja toimiva, mutta pääntie jäi liian tiukaksi. Lisäsin siis pienen nepparihalkion niskaan.
Shortsit puolestaan on toteutettu Donkey-trikooshortsien kaavalla (nro 5 lehdestä 3/2012). Etsin pitkään kivaa shortsikaavaa, jossa olisi joku ”juju”. Näiden shortsien lisämausteena on resorikanttaukset sekä etutaskut. Juu, eihän vauva taskuilla mitään tee, mutta pitihän ne nyt koristeeksi tehdä kuitenkin. Eikä ompelukaan tuottanut liikaa päänvaivaa, vaikka pientä näpertelyä siinä olikin.
Tehosteeksi laitoin sekä bodyyn että shortseihin vaaleanpunaiset resorit, jotka mielestäni sopivat tosi kivasti harmaa-valkoisen kankaan kaveriksi. Resorikangas on Noshilta.  Ja juu, ehkä hieman vilakka asu Suomen keleihin tällä hetkellä (me ollaan lämpimämmissä maisemissa), mutta voihan sitä jo varautua ensi kesään, eikö? :)
Lapsen asun nähtyään mieskin ihastui kankaaseen, joten hänelle tästä syntyi yöshortsit. Nämä tein miehen pyjamahousujen kaavalla (Suuri Käsityö 6-7/2008, malli nro 27), jotka pätkäisin shortsimittaan. Kaava oli tosi reilu, mutta eipä yöshortsien tarvitse tiukkoja ollakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti