torstai 30. lokakuuta 2014

Junasukat ja -tumput


Junasukiksi ristityt villasukat on julistettu parhaiksi vauvan villasukiksi läpi internetin. Päädyinpä itsekin sitten sukkaohjetta etsiessäni kokeilemaan tätä mallia. Halusin tehdä sukat värikkäästä langasta, joten ennen vauvan syntymää en niitä voinut tehdä. Talvivauvalle ne oli kuitenkin saatava ripeästi käyttöön, joten nämä on kudottu pääasiassa vauva sylissä.
Sukille piti sitten saada kaveriksi ”samaa sarjaa” olevat tumput, joten sellaisetkin tuli tekaistua. Nopeaa ja helppoa hommaa muuten ilman peukkuja olevien tumppujen tekeminen!
Sekä tumput että sukat ovat tarkoituksella reilua kokoa, jotta niitä saisi käyttää vielä tänä syksynä ja talvenakin. Ja hyvinhän ne vieläkin tuon neidin päälle mahtuvat. Isothan nuo oli alkuun kuin mitkä, mutta malli on siitä loistava, että sukat ja tumput pysyvät silti päällä, vaikka reiluja olisivatkin.
Tämä setti on tehty pinkistä Novitan Woolista. Ohje sukkiin löytyy täältä. Tumppuihin puolestaan saa avustusta esimerkiksi tästä linkistä. Linkin tumpuissa tosin on "makkarakerrokset" myös kämmenen päällä, kun omani on tehty sileällä kämmenosalla. Ja nämähän on niin nopeat tehdä, että hyvin ehtii vielä vaikka pukinkonttiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti