tiistai 22. syyskuuta 2015

Pipotehtaalta päivää

Syksy puskee päälle, eihän sille mitään mahda. Kylmenevien kelien vuoksi pitikin pistää pipotehdas käyntiin. Tässä vähän satoa teille näytille.

Ylärivin pipot ovat neidin päähän ja alarivi puolestaan itselleni. Peruspipojen kaava on Ottobren 4/2015 pipokaava (nro 24) hieman muokattuna. Neidin pipot on tehty pienimmällä koolla (48 cm) ilman saumanvaroja ja omani puolestaan pari kokoa suuremmalla. Koot ovat aika reiluja mielestäni, joten surutta voi kyllä valita koon (tai kaksikin) pienemmän kuin mitä päänympärys antaisi ymmärtää.

Heppakuvioinen neliopipo puolestaan on tehty Nuutikin kaavalla, joka löytyy täältä. Tosi kiva ja toimiva kaava mielestäni, suosittelen! Ehkä hieman reilua kokoa meidän 1,5-vuotiaalle, mutta meneepähän pidempään käytössä. 
Lintupipoa lukuunottamatta kaikki ovat kaksinkertaisesta kankaasta, joten pipot menevät hyvin myös vähän viileämmällä kelillä. Lisäksi lapsen pipoissa on Sock Stopilla tehty nimikointi nurjalla puolella. 

Pipojen kankaat ovat seuraavat:
- Harmaavalkoinen Marjanallet-trikoo PaaPii
- Vaaleanpunapohjainen lintutrikoo Stenzo
- Sirkushevonen-joustofrotee Metsola, pinkki vuoritrikoo Sampsukka
- Pinkkivalkoraitainen trikoo Nosh
- Farkunvärinen talvitrikoo Jyväskylän kangaskauppa
4 kommenttia:

 1. Nättejä pipoja! Minäkin sain tyttöjen pipot valmiiksi, mutta oman pääni olen unohtanut kokonaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Ja äkkiä nyt korjaamaan tilanne, pitäähän sitä omaan päähänkin löytyä lämmikettä. Jos ei muuten, niin tukkakriisien pelastamiseksi ;)

   Poista
 2. Kivoja pipoja! Kukakohan käynnistäisi minun tehtaani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan se alkuun pääseminen on aina hankalaa, mutta kyllä se siitä sitten vähitellen alkaa sujua. Pitäisi kyllä tehdä vielä muutama lisää ja sen jälkeen siirtyä kauluriosastolle...

   Poista