tiistai 15. syyskuuta 2015

Farkkumekko

Osallistuin Vaapulan syyskuiseen ompeluhaasteeseen, jossa tehtävänä oli ommella jotain farkusta. Juuri siivoilin viikonloppuna neidin vaatekaappeja ja totesin, että farkkumekot alkavat olla minimittaisia. Päädyin siis ompelemaan lapselle uuden farkkumekon.




Kaavana mekossa on Heidi & Finnin Cocoon dress, jota jo aiemmin kokeilin (juttua siitä täällä). Muokkasin kaavaa kuitenkin tällä kertaa hieman. Jätin siitä hihat pois ja lisäsin helmaan kuminauhan, jotta mekko pussittaa vähän paremmin. Lisäksi vaihdoin selkäpuolen vetoketjun olkaneppareihin. Ja kivahan tästä näinkin tuli.

Kangas on siis ohutta sydänkuvioista farkkua ja mekko on ommeltu koossa 18 kk. Tämä oli kyllä tosi helppo ja nopea perusmekkonen ja pääsee heti arkikäyttöön.

Muita ompeluhaasteen osallistujien farkkutöitä voit käydä kurkkimassa täällä.


15 kommenttia:

  1. Suloinen mekko ja varmasti monikäyttöinen, ilme muuttuu yhdistämällä erivärisiin paitoihin ja sukkiksiin/leggingseihin. Onko tuo cocoon tarkoitettu joustamattomalle kankaalle? Kivan näköinen kaava.

    Kiitos osallistumisesta haasteeseen! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista! Tästä tuli tosiaan tällainen perusmekkonen, joka sopii moneen tilanteeseen ja asusteisiin. Cocoon on joo joustamattomille kankaille suunniteltu ja erityisesti vielä paksummille materiaaleille, sillä muuten kaavan pussimainen helma ei tuu näkyviin. Kiva kaava kyllä, tykkään :)

    VastaaPoista
  3. Sievä mekko! Ohut farkku onkin niin ihanaa matskua lasten vaatteisiin. Sydänkuviot ❤ .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Farkku on kyllä kiva materiaali, kestävää ja nättiä. Kangasta jäi vielä hyvä pala, pitää keksiä siitäkin jotakin kivaa :)

      Poista
  4. Todella suloinen mekko ja aivan ihana tuo pussihelma! Tämän tyyppinen mekko olisi ihana meidän vähän eskarilaisellekin. Täydellinen sukkisten tai leggarien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pussihelmat on kyllä nättejä. Oon vähän vältellyt niitä lapselle, kun oon ajatellut haittaavan liikkumisen opettelua. Kyllä tuo jo nyt sen verran lujaa menee, että ei paljon kumpparihelma hidasta :D

      Tämäntyylinen sopisi kyllä hyvin vähän isommallekin tytölle, ei ole mitenkään vauvamainen ainakaan mun mielestä :)

      Poista
  5. Suloinen farkkumekko, malli sopisi varasti isommallekin neitokaiselle tai tytön tyllerölle!

    VastaaPoista
  6. Onpa söpö, farkku sopii suloisesti mekon tyyliin!

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko! Kivan näköinen tuo farkku kangas :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kovasti Hieno tar, Krista ja Unelmallinen, kiva kun kävitte vierailulla :)

    VastaaPoista
  9. Onpa kaunis mekko! Saiskohan tästä sovituskuvaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yritän ehtiä joku päivä ottaa ja lisätä tänne :) Oli kyllä alunperin tarkoituskin, mutta käyttäjä oli mekon valmistuttua jo ollut hyvän tovin unten mailla...

      Poista
    2. Meillä monesti sama homma! Ja jos saakin sovitettua niin kuvan ottaminen onkin jo toinen juttu :D

      Poista
    3. Johan kesti saada sovituskuva aikaiseksi ja eetteriin saakka, mutta nyt löytyy :)

      Poista