lauantai 4. heinäkuuta 2015

Maksimekko

Päätin kesäloman alkajaisiksi ryhdistäytyä ja urakoida keskeneräiset ompelukseni taas valmiiksi. Edellisen kerran toteutin tämän projektin vuodenvaihteessa, joten oli jo aikakin taas tarttua toimeen. Uusia kankaita ja ompelusuunnitelmia on odottamassa kyllä vaikka ja kuinka, mutta ensin vanhat valmiiksi!
Tällä kertaa viimeistelyvuoroon pääsi raitainen maksimekko, jonka ompelussa onkin tökkinyt melkeinpä ihan kaikki. Löysin mekkokankaan Eurokankaan palalaarista ja leikkuuvaiheessa kävi aika selväksi, miksi tuo kangas oli palalaariin päätynyt. Koko kangas oli nimittäin kiero kuin korkkiruuvi! Ja koska en halunnut kieroon meneviä raitoja mekkooni, tuotti kappaleiden leikkaaminen erityisen paljon päänvaivaa, mutta onnistui kuitenkin lopulta.

Mekko on saksittu aika lailla ilman kaavoja, mitä nyt yläosaan otin hieman mallia Ruskamekon kaavasta, joka istuu minulle hyvin. Helma on täysin vapaalla kädellä leikelty. Mikä selittääkin seuraavan ongelman, vai pitäisikö sanoa haasteen ;) Helma on nimittäin sen verran leveä, että sopivan pituuden aikaansaamiseksi sitä piti pyöristää. Muuten siis sivusaumojen kohdalta helma laahaisi pitkin maata. Raitakankaassahan tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että helman alin raita ei ole joka kohdassa samanvärinen. Järkyttävää, mutta tämä nyt oli vain hyväksyttävä. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin ollut kaventaa helmaa radikaalisti, mutta koska halusin pitää leveän helman, oli raitojen tasaisuudesta luovuttava.

Huolittelin pääntien ja kädentiet Framilonilla, joka ei edellenkään ihan ongelmitta sujunut. Jatkan siis harjoituksia. Mutta onpahan tämäkin päänvaivaa herättänyt mekko nyt valmiina. Enää jää ongelmaksi se, että mitä keksin tuosta lopusta kierosta raitakankaasta ;)


4 kommenttia:

 1. Kaunis ja hyvinnistuva mekko! Onneksi alimmaisen raitojen menemistä ei kukaan hoksaa katsella, eikä sitä varmaan kunnolla mekon ollessa päällä huomaakaan :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja hyvinnistuva mekko! Onneksi alimmaisen raitojen menemistä ei kukaan hoksaa katsella, eikä sitä varmaan kunnolla mekon ollessa päällä huomaakaan :)

  VastaaPoista
 3. Vaikeuksista huolimatta syntyi kaunis mekko (: Ja framilonilla huolittelu on kyllä melkein mahdoton tehtävä ainakin minulle :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista naiset! Niinhän se usein on, että lopputulos saattaa olla ihan kivakin, jos jonkun päänvaivaa aiheuttaneen tekeleen jaksaa lopulta väkertää loppuun saakka.

  Framilon on kyllä kummallista, teoriassa se olisi NIIN kätevää, mutta käytännön toteutus on hyvin vaihtelevaa ainakin minulla ;)

  VastaaPoista