torstai 23. heinäkuuta 2015

Kaikki keskeneräiset ompelukset urakoitu valmiiksi

Ah, ihanan vapauttavaa! Sain loman alkajaisiksi urakoitua kaikki keskeneräiset ompelukseni valmiiksi. Niiden esittely tosin jäi lomapuuhien jalkoihin, mutta tässä ne loput ompelukset nyt vihdoin tulevat.

Leikkasin Mekkotehtaan Orelma-mekon pikkuneidille jo aikaisin keväällä, mutta koska se oli niin kesäinen jäi se jatkuvasti työlistalla muiden ompelusten jalkoihin. Nyt se viimein valmistui, vaikka kesästä ei kyllä edelleenkään ole tietoakaan...

Pienensin Orelman kaavan suunnilleen kokoon 80 cm, jotta mekko olisi heti sopiva käyttöön. Lisäsin mekkoon myös hieman pituutta, sillä aiemmin samalla kaavalla ompelemani mekko oli mielestäni aika lyhyt. 

Sekä mekon että taskujen kankaat ovat Eurokankaan palalaarista haalimaani ruusupuuvillaa. Pieni- ja isokukkaiset kuosit sopivat mielestäni kivasti yhteen, sillä kankaat ovat samaa värimaailmaa. 

Mekon lisäksi myös lapsen pussilakanasetti ehti odottaa ompeluvuoroaan hyvän tovin. Suorien saumojen ompelu kun on vaan jotenkin tylsää, vähän samaa sarjaa kuin korjausompelu mielestäni. Eihän tässäkään hommassa siis kauaa kestänyt ja lopputulos on sitä, mitä pitikin, eli pussilakana ja tyynyliina pinnasänkyyn. 

Vuodevaatteita meillä itse asiassa on kyllä kaapissa riittämiin, mutta suurin osa niistä on liian isoja äitiyspakkauksen peittoon, joka neidillä on edelleen käytössä. Tein siis tämän setin juuri tuota peittoa ajatellen. Kangas on Jätti-Rätistä löytynyt neutraalinsävyinen tähtipuuvilla, joka sopii mielestäni kivasti sängyn harmaavalkoisiin reunapehmusteisiin.

Seuraavaksi esittelyyn pääsevätkin kesälomareissun löydöt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti