perjantai 19. kesäkuuta 2015

Siiri ja Myyry kesässä

Keskikesälle tyypilliseen tapaan kesävaatteille ei juuri ole kotimaassa käyttöä ollut. Kesä onneksi löytyi Espanjasta, joten Siiri ja Myyrykin pääsivät rantapuuhien pariin. 
Leikkasin neidille shortsihaalarin jo hyvissä ajoin keväällä, mutta ommeltavaksi nuo kappaleet päätyivät vasta hiljattain. Testasin haalariin Sew a straight line -sivuston ilmaista kaavaa, joka löytyy täältä. Kaava on tarjolla koossa 12-18 kk, mutta toki sitä on helppo muokata hieman suuremmaksikin tarpeen mukaan. Muuten malli on aika tavallinen, mutta sivusaumoissa on rypytykset, joiden avulla haalari saa hieman erikoisemman ilmeen. 

Kaava on itse asiassa tehty joustamattomalle kankaalle, joten mikäli mekkojen ompelu kyllästyttää ja ohutta puuvillaa löytyy kaapista, niin tässä oiva kohde niille kangaspaloille. Kaava toimii kyllä hyvin myös joustavallakin kankaalla, kuten tässä käyttämälläni PaaPiin Siiri ja Myyry -trikoolla. 

Kantit on tehty Noshin pinkkivalkoisesta trikoosta. Rypytykset puolestaan tein Framilonilla ja haarusten pinkit nepparit ovat Käpyseltä peräisin.
Ompelu oli simppeli homma, vaikka vähän ohjeita välillä sovelsinkin oman maun mukaan. Olkaimia muokkasin ohjetta lyhyemmäksi, mutta mielestäni niissä on vieläkin hieman liikaa kasvunvaraa. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut tehdä kiinni ommeltujen olkainten sijaan solmimisnauhat, joiden avulla haalarin käyttöiän saisi maksimoitua.

Kaava on mielestäni näppärä ja asu on kiva käytössä. Shortsihaalarit ovatkin mielestäni kesäkelien kätevimpiä asuja. Tykkään kuitenkin pienelle ehkä enemmän lyhythihaisista versioista, joilla ihoa saa hieman paremmin suojaan auringolta. Taidankin joskus sopivan hetken koittaessa (tai kenties niiden hukassa olevien kesäkelien löytyessä) muokata kaavasta hihallisen version.

Ihanaa juhannusta kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti