tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pikainen pitsipaita Kööpenhaminassa

Käväisin Kööpenhaminassa ja reissua sekä yleisestikin kesää varten ompelin pikaisen pitsipaidan. Tämä ompelus on melkeinpä niin simppeli kuin olla ja voi, joten sen valmistumiseen ei montaa minuuttia tarvitse tuhrata. Mitä parhain kesäprojekti siis!


Kaavoitusapuna t-paidassa oli Pikku Piltin Ruskamekon kaava, joka istuu itselleni ilman muokkauksia loistavasti. Kavensin paidan alaosaa reippaasti sekä muokkailin hieman pääntietä. Muuten paita on aika lailla kaavan mukainen.

Koska halusin pitää paidan keveän näköisenä, en huolitellun pääntietä, hihansuita ja helmaa ollenkaan, vaan ne on ainoastaan saksittu suoriksi. Paitaa ei ole myöskään vuoritettu ollekaan, joten sen ilmettä on helppo muuttaa alustopin väriä vaihtamalla.

T-paidan kangas on harmaata joustopitsiä, joka tarttui mukaan Eurokankaan palalaarista eräällä pitsinhamstrausreissulla. Kangasta jäi vielä reilu pala jäljelle, joten siitä voisi joskus tehdä vaikka kotelomekon tai jonkun muun astetta siistimmän vaatteen. Pääskööt se harkintaan vaikka syksyn varalle.

Olen tyytyväinen pikaiseen pitsipaitaani. Se on mielestäni aika monikäyttöinen ja käy erityylisten asukokonaisuuksien osaseksi hyvin. Paidassa voi lähteä kesäisenä liikenteeseen vaikka shortsien kanssa, mutta se sopii myös hyvin jakkupuvun alle virallisempiinkin tilaisuuksiin, sillä erityisesti mustan alustopin kanssa paita on hillityn näköinen.

Helppoa, nopeaa ja näppärää. Pitäisiköhän tehdä muutama lisää.. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti