keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hattarakekkereihin hullaantunut


Jos sitä vihdoin saisi joitakin ompeluksia esiteltyä. Ja kai se on blogin nimi huomioiden mekolla aloitettava. Sain haalittua itselleni pienen palan tätä iki-ihanaa Viljamin puodin Hattarakekkerit-trikoota. Kauan piti kaavoja etsiä ja kankaalle sovitella, että tuon pienen palan sai kokonaan hyödynnettyä. Ja tietenkin vielä halusin saada kuvion osumaan kivasti keskelle etukappaletta, joten haastetta riitti. Mutta kyllä tällä kertaa kannatti piirtää monet kaavat ja sovitella niitä kankaalle, sillä onnistuin saamaan aikaiseksi tuosta pienestä kangaspalasta sekä hihattoman mekon että t-paidan koossa 68 cm.


Mekko on lopulta yhdistelty kahdesta kaavasta, yläosa on Ottobren kaavalla Blue orange –luomuvelourmekko (lehdestä  1/2014, kaava nro 13) ja alaosa on puolestaan Speedy girl –trikoomekosta (Ottobre 3/2013, kaava nro 1). Lisäksi jouduin vielä tekemään mekkoon keskitakasauman, mutta se ei lopputuloksessa mielestäni haittaa, sillä kuvion sai kuitenkin kohdistettua takakappaleella hyvin. Saumaahan ei olisi tarvinnut, jos en olisi välttämättä halunnut tuota kuviota keskelle etukappaletta. Olin kuitenkin saanut siitä jonkun päähänpinttymän, sillä eihän tuollaiseen 68 senttiseen vaatteeseen nyt muutenkaan montaa kuviota mahdu, niin on sitten edes joku kokonainen kuvio mukana.
T-paita puolestaan on Ottobren kaavalla Spot fish – t-paita (lehdestä  3/2013, kaava nro 3). T-paitaan tein takakappaleen yksivärisestä vaaleanpunaisesta trikoosta, joka sopii tuon Hattarakekkerikuosin kanssa mielestäni kivasti yhteen. Yksivärinen trikoo on Sampsukan, kuten myös molempien vaatteiden resori, joka on Sampsukan värisävyä tumma vaaleanpunainen.
 
Hurahdin tähän kuosiin tosissani ja nyt kaapissa odottaa myös neljä metriä puuvillaa samalla kuosilla. Niistä olisi tarkoitus loihtia pikkuneidille lakanat, kunhan inspiraatio iskee.Ihanasti muuten huomasin, että NuppuNeulalla on menossa blogissaan arvonta, jossa palkintona on mm. Viljamin Puodin kangaspaketti! Voisiko enää paremmin osua palkinto kohdilleen, pakkohan tuohon oli osallistua. Tässä linkki arvontaan:

http://3.bp.blogspot.com/-EPj2-2_hAKA/VCXJssksQdI/AAAAAAAADOg/7CGXP8WBtS4/s1600/ArvontabanneriNuppuNeula.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti