tiistai 30. syyskuuta 2014

Ponihullu


Tämä Sari Ahokaisen Pony Bloom -kangas vain on niin ylivoimaisen ihanaa, että olihan sitä nyt tällaisen hevoshullun pakko tilata! Ompelukseni näyttävätkin määräytyvät usein vähän sen perusteella, että mihin kankaaseen on milloinkin tullut hurahdettua. Tätä piti hommata kerralla pari metriä, että ainakin on tarpeeksi useampaan projektiin. Vauvalle tästä jotain alkuun mietin, mutta kuvio on niin iso, että eipä se oikein vauvan vaatteelle mahdu kokonaisena kuin korkeintaan yhteen kertaan keskelle kappaletta. Ellei siis puhuta mekoista, sellaisen toki voisin tehdä, lapsella kun ei taida juuri yhtään mekkoa ollakaan ;)
Kankaasta syntyikin synttärilahja ystävän 8-vuotiaalle ponitytölle. Pakettiin meni ponimekon lisäksi myös mekkoon sopivat pyöräilyshortsit, jotta mekon kanssa voi riehua rauhassa helmat korvissa. Kietaisumekossa kaavana oli Ottobren Princess Castle –kietaisumekko (kaava 14 lehdestä  4/2013), jonka tein koossa 128 cm. Reilua kokoa tuntuivat kaavat jälleen olevan ja mekkoon jäikin runsaasti kasvuvaraa. 
Pyöräilyshortsit puolestaan tein Ottobren Ropina-legginsien kaavalla, josta lyhensin ne shortsipituisiksi. Kaava on numero 26 lehdestä 6/2012, ja myös tämä kaava oli melko reilua kokoa mielestäni. Shortsien keltainen trikoo on metritavaraa Eurokankaasta.

Lisäksi ponikankaasta syntyi itselleni ja ystävälleni yöshortsit. Käytin näihin eri kaavoja, toiset on tehty Suuren Käsityön kaavalla 7/2014 (kaava nro 14, lasten koot) ja toiset shortsit puolestaan ovat kaavalla Suuren Käsityön kaavalla nro 11 lehdestä 11-12/2011. Näissä shortseissa käytetty punainen resori on Sampsukasta. Kaavat olivat ihan passelit ja shortsit onnistuivat hyvin. Tosin toisten shortsien lahkeensuun kanttauksessa resori on mielestäni hieman liiaksi venytettynä, mutta eipä tuo taida yöhousuissa niin nuukaa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti